Kill Switch: Akční sci-fi hodně spoléhá na pohled první osoby

Kill Switch: Akční sci-fi hodně spoléhá na pohled první osoby | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Podívejte se na trailer na nový snímek, který se inspiruje Half-Life a Portalem. V hlavní roli Dan Stevens.

Tim Smit dříve pracoval jako trikař a podle některých zdrojů dokonce jako fyzik. V roce 2009 se na Youtube objevilo jeho krátké video What's in the Box? Video je podané jako krátký film z pohledu první osoby, čerpá inspiraci z Half-Life, Portalu a Lostu. Ukazuje jakousi apokalyptickou událost, ale v době uvedení nebylo vlastně ani příliš patrné, o co se vlastně jedná. Video ale zřejmě splnilo účel, protože nizozemského tvůrce kontaktoval Hollywood a po několika letech se námět podařilo zpracovat jako celovečerní film.

Ten se jmenuje Kill Switch a pojednává o pokaženém ambiciózním experimentu, který měl čerpat neomezenou energii z paralelní dimenze. Hlavním hrdinou snímku je Will Porter, pilot a fyzik, který se pokusí zachránit svoji rodinu a celý svět před interdimenzionální hrozbou a absolutní zkázou.

Jak můžete vidět v první upoutávce, film se do určité míry stále drží videoherní kamery z pohledu první osoby, ale ne kompletně, což je podle mě dobrá volba. Jednak to filmařům dává větší prostor k vizuálně zajímavým záběrům, ale také by snímek nemusel nutně odradit diváky, kteří pohled první osoby nesnášejí dobře. Už jen z ovládacích prvků kolem záběru je dobře patrná videoherní inspirace.

V hlavní roli Dan Stevens (Legion, Kráska a zvíře), dále hrají Bérénice Marlohe (Skyfall), Tygo Gernandt (Black Death) nebo Charity Wakefield (The Player). Scénář napsali Omid Nooshin (Last Passenger) a Charlie Kindinger. 19.5. snímek vstupuje na VOD, tak si snad najde cestičku i k českým a slovenským zájemcům.

Galerie: 3

Kill Switch: Akční sci-fi hodně spoléhá na pohled první osoby | Fandíme filmu Kill Switch: Akční sci-fi hodně spoléhá na pohled první osoby | Fandíme filmu Kill Switch: Akční sci-fi hodně spoléhá na pohled první osoby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest