Nejočekávanější velkofilmy roku 2018

Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 19 obrázků
Pojďme se podívat na 20 nejočekávanějších velkofilmů příštího roku, o kterých se toho nejvíc napíše a napovídá.
  1. Kapitola č.1
  2. Labyrint: Vražedná léčba
  3. Alita: Bojový anděl

Labyrint: Vražedná léčba

(Maze Runner: The Death Cure)

(Premiéra v ČR a na Slovensku: 25. 1. 2018)

Třetí a finální díl série Labyrint s podtitulem Vražedná léčba k nám dorazí již v lednu a opět nám ho přinese režisér Wes Ball. Po velice zajímavém, a finančně úspěšném prvním dílu, jsme dostali před třemi roky díl druhý, který byl v rámci rozpočtu vizuálně super, ovšem kriticky o něco méně úspěšný než díl první. Ten třetí navíc přichází po delší pauze, jelikož se natáčení muselo kvůli zranění hlavního hrdiny, v podání Dylana O’Briana, odložit. Podle traileru, který jsme dostali nedávno, půjde především o akční a emocionální jízdu a snad o důstojné zakončení dobrodružné série.

 

Black Panther

(Black Panther)

(Premiéra v ČR a na Slovensku: 15. 2. 2018)

Největší filmovou událostí února bude bez pochyby marvelovský Black Panther. Tento kočkovitý hrdina, kterého hraje Chadwick Boseman, se nám ukázal již v Civil War, a tentokrát se s ním vydáme do Wakandy, jejímž se nyní stává novým králem. Jako král se však neobejde bez rivalů a mezi ty největší bude patřit Erik Killmonger v podání Michaela B. Jordana. Ve světě Wakandy se prolínají hypermoderní technologie s tradiční africkou kulturou. Vizuálně se tak bude jednat o něco, co jsme doposud v provázaném světě neviděli. Po Thor: Ragnarok uvidíme také o něco vážnější film s osobitým stylem režiséra Ryana Cooglera.

 

Tomb Raider

(Tomb Raider)

(Premiéra v ČR: 15. 3. 2018, Premiéra na Slovensku: 22. 3. 2018)

Herní adaptace jsou pro filmový průmysl zakleté. Až na výjimky se zatím skoro žádná pořádně nepovedla, a napravit se to pokusí norský režisér Roar Uthaug s novou Larou Croft a filmem Tomb Raider. Film si za inspiraci bere herní restart z roku 2013, a uvidíme v něm mladou Laru v podání Alicie Vikander, která se vydá hledat svého otce na ostrov poblíž Japonska. Kromě divoké přírody však na ní budou čekat i jiné problémy, se kterými se bude muset vypořádat na vlastní pěst.

 

Ready Player One

(Ready Player One)

(Premiéra v ČR a na Slovensku: 29. 3. 2018)

Legendární Steven Spielberg nám letos kromě Akt Pentagon přinese taky sci-fi jízdu Ready Player One. Tato adaptace kultovní knihy od Ernesta Clinea sleduje hlavního hrdinu Wadea Wattse (Tye Sheridan) v blízké budoucnosti, která je šedivá, ponurá, a většina civilizace se tak uchyluje do virtuální reality zvané OASIS. Wade se snaží vyhrát Anorakovu hru, jejíž vítěz získá vlastnická práva k OASIS. Film bude nabitý popkulturními odkazy z 80. a 90. let, které sám Spielberg pomáhal svými filmy tvořit. Uvidíme např. slavný DeLorean z Návratu do budoucnosti, Freddyho Krugera, motorku z Akiry a spoustu a spoustu dalších kultovních záležitostí.

 

Noví mutanti

(New Mutants)

(Premiéra v ČR a na Slovensku 12. 4. 2018)

První ze tří xmenovských filmů přijde v dubnu a budou jím New Mutants. Film bude pojednávat o skupince mladých mutantů, kteří se ve speciálním zařízení budou učit ovládat svoje nově nabyté schopnosti. První trailer, a doposud zveřejněné propagační materiály, nám ukazují, že film bude fungovat jako určité drama s prvky hororu, takže uvidíme něco úplně nového ze světa mutantů. Film má na svědomí režisér Josh Boone a v hlavních rolích mladých mutantů uvidíme např. Anyu Taylor-Joy, Maisie Williams či Charlie Heatona.

 

Avengers: Infinity War

(Avengers: Infinity War)

(Premiéra v ČR a na Slovensku 26. 4. 2018)

Ač bude příští rok nabitý, již třetí Avengers s podtitulem Infinity War můžeme bezpečně označit za největší filmovou událost roku. Vyvrcholení desetiletého snažení, ve kterém uvidíme téměř všechny dosavadní hrdiny jak ze Země, tak z vesmíru. Ti všichni se postaví ultrazáporákovi Thanosovi (Josh Brolin) a jeho noshledům v honbě za Kameny nekonečna. První trailer jsme dostali tento měsíc, a i když toho neprozrazuje moc, pohled na všechny naše oblíbené charaktery pospolu je prostě skvělý. Infinity War nám přinesou osvědčení bratři Russoové, celý projekt je tak v jistých a osvědčených rukách a nic nenasvědčuje tomu, že by se neměly lámat rekordy.

 

Solo: A Star Wars Story

(Solo: A Star Wars Story)

(Premiéra v ČR a na Slovensku 24. 5. 2018)

Květen nám netradičně přinese film ze světa Hvězdných válek, který se jmenuje Solo: A Star Wars Story, a který bude pojednávat o mladém pašerákovi Hanu Solovi. Toho si zahraje Alden Ehrenreich. O snímku zatím nemáme moc informací, podle těch starších bychom snad měli vidět jak se Solo spřátelil s Chewbaccou, či jak získal Millenium Falcon od Landa Calrissiana, ve filmu s tváří Donalda Glovera. Snímek původně točili komediální Phil Lord a Chris Miller, byli však nahrazeni veteránem Ronem Howardem, který přetočil značnou část materiálu. Ohledně filmu také kolují různé obavy a proslýchá se, že ani samotné Disney snímku příliš nevěří. Vše jsou však jen spekulace, navíc předloňské Rogue One potkaly podobné problémy a nakonec se pro mnohé jedná o jeden z nejlepších Star Wars filmů. Posoudit tak budeme moci až na jaře.

 

Deadpool 2

(Deadpool 2)

(Premiéra v ČR a na Slovensku 31. 5. 2018)

Hned týden po Solovi nám strýček Deadpool v podání Ryana Reynoldse přinese druhý díl této komiksové řežby. První díl zaznamenal velký úspěch, v tom druhém se navíc objeví Josh Brolin jako Cable či Zazie Beetz jako Domino, máme se tak na co těšit. Kvůli tvůrčím neshodám mezi Reynoldsem a Timem Millerem byl angažován režisér David Leitch, jeden z tvůrců Johna Wicka. I tentokrát se tak můžeme těšit na propracované akční scény plné ikonických Deadpoolových hlášek.

 

Jurský Svět: Zánik říše

(Jurassic World: Fallen Kingdom)

(Premiéra v ČR a na Slovensku 21. 6. 2018)

Pokračování veleúspěšného Jurského světa z roku 2015 uvidíme již v prvním letním měsíci. Ujme se ho španělský režisér J.A. Bayona, a podle slov tvůrců bychom měli vidět více dinosaurů, než kdy předtím. První trailer poodhalil, že se děj filmu bude odehrávat jak na ostrově dinosaurů, ze kterého se budou snažit hlavní hrdinové v čele s Chrisem Prattem a Bryce Dallas Howard, dinosaury zachránit před aktivní sopkou, tak i v různých laboratořích na pevnině. Film by měl být kromě dobrodružství také více hororově laděný. Návrat také čeká jednu z původních postav prvního filmu a to Iana Malcolma v podání Jeffa Goldbluma.

 

Ant-Man and the Wasp

(Ant-Man and the Wasp)

(Premiéra v ČR a na Slovensku 5. 7. 2018)

Poslední film roku z MCU přijde příští rok netradičně už v červnu, a bude jím pokračování Ant-Mana, k němuž se nyní plnohodnotně přidá i The Wasp. Vrací se jak představitelé hlavních rolí Paul Rudd a Evangeline Lilly, tak také Michael Douglas jako Hank Pym a nově uvidíme Michelle Pfeiffer jako Janet Van Dyne, Hankovu manželku, matku Hope a původní Wasp. Jako záporák by měl sloužit Laurence Fishburne v roli Goliatha, takže o kvalitě obsazení nemůže být pochyb. Děj se bude odehrávat po Civil War, kdy je Scott v domácím vězení, užívá si společný čas s dcerou a o nějakých superhrdinech nechce ani slyšet. Hank a Hope se však rozhodnou zachránit Hankovu manželku z mikrosvěta, a tak bude muset Scott Lang opět obléct svůj kostým. Vzhledem k tomu, že bude film uveden až po Infinity War, nevíme zatím, jak se události z IW ve snímku promítnou. Ant-Man patří mezi ty více komediální filmy z MCU, po dvou vážných filmech se tak v létě půjdeme opět trochu odlehčit.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Labyrint: Vražedná léčba

26.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 20

Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2018 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest