Captain Marvel: Čeká nás válka dvou mimozemských národů

Captain Marvel: Čeká nás válka dvou mimozemských národů | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Film změnil scenáristku, objeví se další superhrdina a prozradit, proč je film prequel, by v tuhle chvíli byl spoiler.

Captain Marvel byla Marvelem poměrně důkladně představena na letošním Comic-Conu v San Diegu. Souhrn všeho, co studio odhalilo, najdete ve starší novince, teď pro vás máme sbírku novinek, které se objevily po Comic-Conu.

Jedním z klíčových momentů byla změna scenáristky. Původně scénář začaly společně psát Meg LeFauve (V hlavě) a Nicole Perlman (Strážci Galaxie). Před časem projekt opustila LeFauve, která se pustila do režírování animáku Gigantic. Teď projekt opouští také Perlman a další úpravu scénáře dostala na starost Geneva Robertson-Dworet, která má za sebou scénáře k chystaným Gotham City Sirens a Tomb Raiderovi. Perlman popřála na Twitteru Genevě hodně štěstí, pochválila si léta, které na scénáři strávila. Celkem to bylo už dva a půl roku, protože původně měl jít film do kin už v roce 2018, ale byl odsunutý kvůli dodatečnému zařazení Spider-Mana: Homecoming a Ant-Man & the Wasp do harmonogramu Marvelu. Robertson-Dworet nemá scénář psát znovu od začátku, pouze jej upraví – Perlman potvrdila, že všechno, co bylo oznámeno před najmutím Dworet, ve filmu nakonec uvidíme.

A co že tedy uvidíme? Krom již oznámených informací prozradil šéf Marvelu Kevin Feige v jednom z četných rozhovorů, že v komiksech je důležitou součástí historie Marvelu válka mezi mimozemskými národy Kree a Skrull. Filmy se téhle části mytologie zatím nevěnovaly, ale ve studiu se domnívají, že právě v Captain Marvel najde válka vhodné uplatnění. V jiném interview Feige uvedl, že film měl být zasazený do 90. let už od počátečních příprav. Feige zatím nemůže prozradit proč, protože by to byl spoiler, ale zároveň je to prostě zajímavá éra, do které podle Kevina stojí za to zasadit superhrdinský film.

Podle neoficiálních zvěstí ze zákulisí by se pak ve filmu měl objevit superhrdina Mar-Vell, mimozemšťan z rasy Kree, od kterého v komiksech Carol Danvers získala své síly. Při nehodě pohltí Carol část Mar-Vellovy DNA a kromě superschopností se jí také výrazně zpomalí stárnutí, což by mělo být důvodem toho, proč ve filmu bude vypadat stejně, jako v Avengers 4, kteří budou zasazení do současnosti. Minimálně starší verze scénáře pak tak odkazovaly k tomu, že Carol nezačínala svou superhrdinskou dráhu jako Captain Marvel, ale jako Ms. Marvel a nosila v té době úplně jiný kostým, který bychom v nějaké variantě měli v kinech vidět.

Film bude kvůli novým daňovým úlevám natáčený od ledna v Kalifornii, kde má Marvel svoje hlavní sídlo. Zaměstnanci studia tedy budou mít jednodušší život, nicméně uvidíme, zda se natáčení na jihozápadě USA nějak podepíše také na výběru lokací nebo celkové atmosféře filmu.

Dole v galerii pak najdete nový pohled na již dříve zveřejněné artworky.

V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel. Scénář napsaly Nicole Perlman (Strážci Galaxie, Sherlock Holmes 3), Meg LeFauve (V hlavě, Hodný dinosaurus) a Geneva Robertson-Dworet, hlavní roli hraje Brie Larson (Room, Kong: Ostrov lebek), dále Samuel L. Jackson jako Nick Fury. Premiéra je stanovená na 8. 3. 2019.

Zdroje: IGN, MTV, JS Marantz, The Wrap, MCU Exchange, Andy Parkart, Deadline, Uncanny Girl, II, III, IV, V

Galerie: 5

Captain Marvel: Čeká nás válka dvou mimozemských národů | Fandíme filmu Captain Marvel: Čeká nás válka dvou mimozemských národů | Fandíme filmu Captain Marvel: Čeká nás válka dvou mimozemských národů | Fandíme filmu Captain Marvel: Čeká nás válka dvou mimozemských národů | Fandíme filmu Captain Marvel: Čeká nás válka dvou mimozemských národů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest