Marvel: Čeká nás ženská ofenziva?

Marvel: Čeká nás ženská ofenziva? | Fandíme filmu
Avengers a spol., to jsou převážně muži. Marvel však dělá všechno proto, aby množství zástupců něžného pohlaví narůstalo. Je Ms. Marvel na cestě?

Comic-Con sotva skončil, do kin se derou Strážci Galaxie a natáčení Avengers 2 je v plném proudu. Spousta reportérů tak hovoří se spoustou lidí z Marvel Studios a jedním ze žhavých témat jsou i ženské hrdinky. Kdo ví, možná na to mělo vliv i nedávné oznámení komiksové odnože Marvelu, že v kreslené podobě Thora se na podzim kladiva chopí žena.

Už v minulosti se mluvilo o tom, že by Marvel rád natočil samostatný film s nějakou ženskou hrdinkou, což teď znovu potvrdila i Nicole Perlman, spoluscenáristka Guardians of the Galaxy. Studio jí před Guardians jakožto začátečnici nabídlo řadu méně známých postav a byly mezi nimi i ženské hrdinky.

Podle ředitele Marvelu Kevina Feigeho je to s novými hrdiny složité. Studio chystá ročně jen omezené množství premiér a současní hrdinové jsou natolik úspěšní, že pro ty nové mnoho volných termínů nezbývá - točí se další a další pokračování. Je tedy třeba pečlivě zvážit, které zajeté značky lze odložit, popřípadě ke komu ze starých známých by nové postavy bylo možné připojit. Připomínáme, že Marvel od roku 2017 bude uvádět hned tři filmy ročně.

Když už jsme zmínili představování nových hrdinů ve stávajících sériích - na své si příznivci ženských postav přijdou v Avengers 2. Podle režiséra Josse Whedona máme čekat čtyři prominentní ženské postavy, přičemž přinejmenším jedna je nová. Kdo čtyři dámy jsou? Není pochyb o tom, že uvidíme staré (mladé) známé Scarlett Johansson (Black Widow) a Cobie Smulders (Maria Hill). Nově je doplní Elizabeth Olsen (Scarlet Witch). Ale kdo je čtvrtou dámou? Měl Whedon na mysli Hayley Atwell, která by se ještě jednou měla ve filmech objevit jako Peggy Carter? Nebo má na mysli někoho zcela nového, koho před námi Marvel stále tají?

Teď budeme hodně spekulovat, ale o případnou roli by se mohla ucházet Katee Sackhoff, populární především díky roli Starbuck v seriálu Battlestar Galactica. Před časem napsala na svůj Twitter, že ji čeká schůzka se Stanem Lee, autorem velké řady marvelovských příběhů a postav. Opravdu by se herečka se šarmantním starým pánem scházela jen tak, čirou náhodou? Joss Whedon se pro změnu před časem na Twitteru vyjadřoval k výše zmiňované zprávě, že z Thora bude žena. Jeho odpověď? Fotka Katee Sackhoff. Pravděpodobně jde v obou případech o nepodstatné náhody, ale také je pravda, že Sackhoff měla nějaké pracovní schůzky s Marvelem už zhruba před rokem. Koho by případně mohl hrát? 

Už nesčetněkrát se šuškalo o tom, že by se v Avengers 2 mohla objevit Ms. Marvel, popřípadě, že by mohla dostat rovnou vlastní film. Joss Whedon také na premiéře Guardians of the Galaxy připustil, že má Ms. Marvel rád. Výraznější ženskou postavu navíc Marvel opravdu k dispozici nemá. Black Widow už dávno řádí, zárodky Wasp najdeme v Ant-Manovi, Scarlet Witch se představí v Avenegrs 2, Gamora zase ve Strážcích Galaxie a Jessica Jones bude mít vlastní seriál. Filmová She-Hulk nezní příliš reálně, když si Marvel příliš neví rady ani se samotným Hulkem a ostatní populární dámy jsou rozesety po filmech studií Sony (Spider-Manův svět) a Fox (světy X-Menů a Fantastické čtyřky). Ms. Marvel je tak zdaleka nejznámější ženskou postavou, kterou studio prozatím nezpracovalo do filmové podoby. Otázkou nejspíš není zda, ale kdy se jí na plátnech dočkáme, ať už ji bude hrát Katee Sackhoff nebo kdokoliv jiný. 

Pod pseudonymem se ukrývala celá řada žen, ale nejznámější Ms. Marvel je Carol Danvers, pilotka amerického letectva, která po výměně DNA s mimozemským (kreeským) superhrdinou Captainem Marvelem získá nadpřirozené schopnosti, které bychom pro zjednodušení mohli přirovnat například ke schopnostem Wonder Woman.

Zdroj: Time, Katee Sackhoff, Joss Whedon, Collider, HeyUguys, Grizzly Bomb, Free Desktop Wallpaper, Alphacoders, Comic Wallpapers

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest