Captain Marvel: Kdy ji uvidíme a kdy se odhalí režisérka

Captain Marvel: Kdy ji uvidíme a kdy se odhalí režisérka | Fandíme filmu
Šéf Marvelu hovoří o castingu Brie Larson, o množství kandidátek na režisérský post nebo o tom, kdy se začne točit.

Marvel v rámci svého velkého panelu na Comic-Conu oficiálně představil představitelku Captain MarvelBrie Larson. Základní logika by napovídala, že když se studio rozhodlo herečku odhalit, brzo ji uvidíme v nějakém filmu. Jenže ono to tak vůbec být nemusí. 

Šéf Marvelu Kevin Feige tvrdí, že pokud se něco nezmění, uvidíme ji poprvé v jejím vlastním filmu v roce 2019. To je samozřejmě značně vyhýbavá odpověď a vlastně znamená, že Carol Denvers můžeme potkat úplně kdykoliv, nicméně pojďme se na celou problematiku podívat blíže. Koncem roku začne natáčení Avengers: Infinity War a budou se točit obě dvě části naráz. Nejen tedy film, jenž bude uvedený do kin v roce 2018, ale i ten, který bude uvedený v roce 2019, dva měsíce po premiéře Captain Marvel. Je tedy docela dobře možné, že se Carol skutečně objeví nejprve ve vlastním filmu a následně až v druhé části Infinity War. A protože by Larson určitě během natáčení stejně zachytili paparazzi, je lepší její účast oznámit oficiálně a kdy jindy je k tomu lepší příležitost, než před fanoušky na Comic-Conu.

Feige si mimochodem casting nesmírně pochvaluje. Těší jej, že herečka navázala spolupráci, i když už je držitelkou Oscara a může si projekty vybírat naprosto podle libosti. Od té doby co studio v roce 2008 obsadilo do role Iron Mana Roberta Downeyho Jr., byla nasazena hodně vysoká laťka, kterou je potřeba při castingu každé další postavy udržet. U první hrdinky Marvelu, která dostane svůj vlastní film, to platí dvojnásob a podle Kevina se to opět povedlo.

Kdy se dozvíme jméno režisérky? Podle šéfa Marvelu studio v tuhle chvíli vybírá zhruba z deseti kandidátek. Naposledy jsme přitom slyšely jména Niky Caro (Její případ, Pán velryb, McFarland) a Jennifer Kent (The Babadook). Definitivní rozhodnutí by mělo padnout zhruba do konce léta, kdy snad bude režisérka odhalena také před veřejností. Pak bude mít šťastná výherkyně zhruba rok na to, aby společně s Nicole Perlman a Meg LeFauve dotáhla k dokonalosti scénář – natáčení má začít v druhé polovině příštího roku, aby produkce měla zhruba rok a půl na dokončení projektu. Datum premiéry je stanoveno na 8.3. 2019.

V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel.

Zdroje: Coming Soon, ComicBook.com

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest