Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully

Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jsou tu také první oficiální artworky a několik prvních podrobností o filmu.

Marvel na Comic-Conu vedle nového traileru na Thora: Ragnarok nebo Avengers: Infinity War nabídl také vůbec první podrobnosti ke Captain Marvel. Snímek byl vždycky tak nějak podivně vklíněný mezi Avengers 3 a 4 a teď možná konečně začínáme mít jasno proč. Děj totiž nebude na časové ose Marvel Universe zasazený do současnosti, ale ještě před události Iron Mana. Konkrétně do první poloviny 90. let 20. století. Po Captainu Amerikovi: Prvním Avengerovi tak půjde teprve o druhý Marvel prequel.

Na panelu bylo odhaleno, že půjde o příběh o tom, jak se z Carold Denvers (Brie Larson) stala Captain Marvel. Bylo potvrzeno, že se ve filmu skutečně objeví Samuel L. Jackson jako Nick Fury, avšak bude mít obě oči! Možná se tedy dozvíme, jak o jedno přišel. A pozor, tahle zpráva potěší především znalce komiksových sešitů – záporáky filmu budou Skrullové! Tedy rasa zrádných mimozemšťanů se zelenou kůží, kteří dovedou měnit podobu. V komiksech jsou proslulí také tím, že jsou věčně ve válce s rasou Kree, se kterou jsme se seznámili ve Strážcích Galaxie. Dříve to vypadalo, že práva na Skrully vlastní konkurenční studio Fox, avšak James Gunn (režisér Strážců Galaxie) nedávno vysvětlil, že Fox vlastní pouze některé konkrétní Skrully. Práva na rasu jako celek obě studia sdílejí. Skrully si můžete prohlédnout dole v galerii na artworcích, kde zároveň uvidíte i Captain Marvel.

Vedle válek s Kree je nejslavnějším komiksovým příběhem se Skrully tzv. Tajná invaze (Secret Invasion), kdy Skrullové nenápadně nahradí řadu výrazných pozemských figur a postupně se infiltrují do našich obranných systémů. Pokud by se film vydal touhle cestou, mohlo by to být zajímavé, na druhou stranu je škoda podobného příběhu nevyužít v momentě, kdy je na plátně větší množství známých hrdinů a vy si nejste jistí, komu můžete věřit. V tomhle případě se zdá, že krom Carol Danvers a Nicka Furyho by se mohli na plátně objevit snad jedině Hank Pym (Michael Douglas), potenciálně Howard Stark (John Slattery), Peggy Carter (Hayley Atwell) nebo někteří další agenti S.H.I.E.L.D.u (Black Widow, Hawkeye, Maria Hill, Alexander Pierce, agent Coulson...), ti však ale byli na začátku 90. let vesměs nejspíš tak mladí, že možná ještě ani u SHIELDu nepracovali. Vezměte si, že bude děj zasazený nějakých 15 let před události prvního Iron Mana.

Zajímavé bude také sledovat, jak se Marvel vypořádá s omlazením Nicka Furyho a jakou roli vlastně v té době bude mít v rámci S.H.I.E.L.D.u. Svým způsobem by tenhle snímek mohl být i jeho originem a cestou, jak na filmovém plátně zadaptovat některý z řady Furyho příběhů z komiksů. U Carol Danvers kromě jejího zrodu budeme zvědaví také na to, kam se na dalších dvacet let vytratila a jestli v přítomnosti bude pořád stejná nebo výrazně starší. Připomínáme, že své schopnosti získala od Mar-Vella, mimozemského hrdiny z národa Kree, takže teoreticky pořád může dojít i na zmiňované šarvátky mezi Skrully a Kree. 

Všechny události filmu by se pravděpodobně měly odehrát tak, aby o nich světová veřejnost neměla tušení, protože dosavadní Marvel filmy působí dojmem, že tzv. „Incident“ v New Yorku je pro pozemšťany prvním velkým setkáním s mimozemšťany. A neméně palčivou otázkou je samozřejmě také to, proč Captain Marvel bude představena právě mezi Avengers 3 a 4. Je její úloha v Avengers 4 tak důležitá, že je potřeba hrdinku dobře představit? Nebo události snímku Captain Marvel nějak přímo ovlivní Avengers 4? Mohli bychom se například v A4 dočkat spojenectví Thanose se Skrully a masivní bitvy Avengers proti celému zástupu jejich dvojníků? To jsou všechno pro tuhle chvíli spekulace, takže koukněte do galerie na artworky a dejte v komentářích vědět, jak se myšlenka Captain Marvel v 90. letech zamlouvá vám.

V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel. Scénář napsaly Nicole Perlman (Strážci Galaxie, Sherlock Holmes 3) a Meg LeFauve (V hlavě, Hodný dinosaurus), hlavní roli hraje Brie Larson (Room, Kong: Ostrov lebek), premiéra je stanovená na 8. 3. 2019.

Zdroje: Slashfilm, Marvel News, Pointless Podcast

Galerie: 6

Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully | Fandíme filmu Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully | Fandíme filmu Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully | Fandíme filmu Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully | Fandíme filmu Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully | Fandíme filmu Captain Marvel bude prequel k Iron Manovi a válka se Skrully | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest