Captain Marvel: Co všechno už víme

Captain Marvel: Co všechno už víme | Fandíme filmu
Doctor Strange, Black Panther, Infinity War... o většině chystaných marvelovek se pořád něco dozvídáme. Ale co první marvelovka s ženskou hrdinkou?

Skutečně oficiálních zpráv o Captain Marvel není letos mnoho. Jednou z nich bylo tiskové prohlášení z letošního února, ve kterém společnost Marvel uvedla, že kvůli zařazení Spider-Mana do harmonogramu chystaných filmů, se premiéra Captain Marvel odsouvá na 2.11. 2018. Původně se měla promítat 6.7., takže se v zásadě se nic moc nemění na tom, že bude jedním z filmů uvedených mezi první a druhou částí Avengers: Infinity War. V dubnu potom Marvel odhalil, že scénář společně napíší Nicole Perlman a Meg LeFauve. Perlman napsala ranou verzi scénáře ke Strážcům Galaxie, LeFauve se podílela na očekávané pixarovce V hlavě. Podle Hollywood Reporteru obě scenáristky nabídly studiu zajímavé nápady, a než aby je Marvel nechal nějak soutěžit, raději je přesvědčil, aby spojily síly a na scénáři pracovaly společně.

Vhodný režisér se pořád ještě hledá. Nebo přesněji režisérka. Marvel sice vždycky tvrdil, že zakázku dostane jednoduše ta nejpovolanější osoba, avšak podle zákulisních informací studio stoprocentně chce, aby film natočila žena. S projektem byly k dnešnímu dni spojovány už tři různé režisérky. Naposledy padlo jméno Ava DuVernay (Selma), ta však natočí spíš Black Panthera. Když se Michelle MacLaren (Hra o trůny, Breaking Bad) rozešla s Warnery, pro které měla původně točit Wonder Woman, okamžitě se samozřejmě objevily hlasy, které ji posílaly k Marvelu. Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by režisérka vedla se studiem jakékoliv jednání.

Carol Danvers alias Captain Marvel

Zdaleka nejvýraznější jméno, které je s Captain Marvel spojované, je Angelina Jolie. Už v únoru se objevily nějaké zvěsti o tom, že je studio připravené hollywoodské honoraci nabídnout až 20 milionů dolarů, když se projektu chopí a později jednání se slovutnou herečkou potvrdily i další zdroje. Dosavadní Angelinina režijní práce (Nezlomný, V zemi krve a medu) možná nevzbuzuje úplnou důvěru, avšak Marvel je dobře promazaný stroj, který by režisérce poskytl veškerou potřebnou podporu. Jolie by se samozřejmě vyplatila především v rámci propagace, protože přitahuje obrovskou pozornost.

Uvidíme ale samotnou Captain Marvel alias Carol Danvers až v roce 2018? Zatím to vypadá, že ano. Původně měla být představena už v Avengers: Age of Ultron, v závěrečné scéně, ve které Captain America předstoupí před nově složený tým. Scéna byla dokonce předběžně natočená bez herečky a následně se připravené pozadí použilo alespoň pro Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), kterou v dané scéně vidíme ve výsledném filmu. Šéf Marvelu Kevin Feige uvedl, že nakonec byla postava z Age of Ultron vyškrtnuta proto, aby ji diváci nepoznali takhle narychlo. Objevila by se na pár vteřin, nikdo by pořádně netušil, co je vlastně zač. Daleko lepší bude postavu pořádně představit, tak jak se sluší a patří. Neměli bychom ji vidět ani ve Strážcích Galaxie 2, což potvrdil režisér James Gunn.

Kamala Khan - Ms. Marvel

Nemohla by se však Marvel objevit alespoň v televizním seriálu? Inu, tak trochu. Jedná se o naprosto nepotvrzený drb z Redditu, kterému lze jen těžko přikládat nějakou důvěru, nicméně jen tak pro zajímavost doplňujeme, že podle jednoho z anonymních uživatelů by mohl John Ridley připravit pro stanici ABC seriál o Kamale Khan. Kamala je šestnáctiletá muslimka pakistánského původu, která je potomkem Inhumans. Po své transformaci dokáže měnit silou vůle podobu a tvar svého těla. Vedle boje se zločinem se výborně hodnocené komiksy s Kamalou soustředily na lidskou fascinaci superhrdiny a řešily otázky víry či rasismus. Podobná témata John Ridley řešil i ve svém seriálu American Crime, takže by mu látka mohla sedět a z minulosti víme, že nějaká jednání mezi Ridleym a Marvelem (ABC) proběhla. Nicméně žádný další zdroj Ridleyho s Kamalou nespojuje a American Crime navíc dostalo druhou sezonu, takže není příliš pravděpodobné, že by měl autor čas na nějaký další seriál. A jak to celé souvisí s Captain Marvel? Když se Carol Danvers stala Captain Marvel, svůj starý kostým, ve kterém vystupovala jako Ms. Marvel, přenechala právě Kamale. Ale ještě jednou zdůrazňuji, že celý předchozí odstavec je třeba brát spíš jako doplňující zajímavost.

Carol Danvers byla v komiksech agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel.

Zdroje: Vulture, Jeff Sneider, THR, Marvel, CNet, Collider, James Gunn, Birth Movies Death, CBM

Strážci Galaxie 2

05.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest