Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže

Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Vyrazte do Paříže za svými sny, spolu s Elle Fanning a Danem DeHaanem.

Slavní herci mohou být zárukou kvalitního filmu, ale také nemusí. Ještě napínavější je to u animovaných filmů, kde může herec známého jména dodat maximálně hlas, ale pak se cele musí spolehnout na režiséra, scenáristu a animátory.

A tak nějak je tomu u novinky Balerína (Ballerina). Z ní vám přinášíme trailer. V něm se setkáváme s dvojicí sirotků, kteří se vydají do Paříže, aby si splnili své sny. Dívka Félicie si přeje být baletkou a její kamarád Viktor vynálezcem. A zde se dostáváme ke známým jménům. Felicii propůjčila hlas Elle Fanning (Zloba: Královna černé magie, Neon Demon, Super 8) a Viktora namluvil Dane DeHaan (Amazing Spider-Man 2, Kronika), který má letos šanci zazářit ve Valerianovi a městě tisíci planet, kde má hlavní roli. Dramatické provedení by tedy, v případě, že se dostanete k originálnímu znění, mohlo být slibné.

Nicméně obočí se zvedá nad režií, které se ujali Eric Summer (seriál Interpol) a Eric Warin, a scénářem od Carol Noble (seriál Gypsy Girl) a Erica Summera. Jejich snímky byly totiž povětšinou pro televizi a ještě spíše průměrné. Naděje by mohla být v producentském dohledu Laurenta Zeitouna, který má na kontě třeba takové Nedotknutelné z roku 2011

Ukázka sama představuje stručně hrdiny. Podtrhuje, že tu půjde o snahu chytit se životní šance, a to bude vyžadovat námahu. Hudba je příjemná a animace v podstatě skvělá s ohledem na rozpočet, který je pouhých 30 milionů dolarů. Přesto trailer nijak zvlášť neoslňuje. Hrdinové nejsou až tak sympatičtí a vypadá to jako příběh, který jsme v nějaké formě již viděli dříve. Přesto je možné, že pro francouzské publikum či milovníky baletu bude lákavé vyrazit do kina. Dosavadní reakce na film jsou spíše pozitivní, takže je možné, že jen trailer nevykreslil snímek tak dobře, jak mohl. Jak ukázka působí na vás?

Film byl uveden ve Francii již v prosinci 2016. Českou i slovenskou premiéru má 2. 3. 2017.

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Balerína je zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (oficiální text distributora)

Balerína

04.11.2016 | Francie, Kanada
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 7

Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu Balerína: Dobrodružný animák z romantické Paříže | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest