Batman v Superman: Neúspěch startuje změny ve Warneru

Batman v Superman: Neúspěch startuje změny ve Warneru | Fandíme filmu
Je nějak ohrožena Justice League? Plus jaké změny vlastně Warner chystá.

Batman v Superman utržil do dnešního dne ohromných 834 milionů. Vzhledem k očekáváním, obřímu rozpočtu, obřím nákladům na reklamu a poměru, v jakém se na tržbách podílí Amerika a zbytek světa (odkud studio dostane jen menší část příjmů z prodeje vstupenek), však nejde hovořit o úspěchu. Podle některých analytiků by se dokonce film ani nemusel v kinech zaplatit.

Navzdory starším spekulacím to nic nemění na tom, že režisér Zack Snyder a jeho tým po Batman v Superman natočí také navazující snímek Justice League, přesně tak, jak bylo od prvopočátku zamýšleno. A ani se nezdá, že by studio hodlalo do natáčení nějak zasahovat. Podle interních zdrojů The Hollywood Reporteru se počítá s tím, že produkce sama vyhodnotí kritiku BvS a poučí se ze svých chyb. Přesto se údajně začínají věci uvnitř studia měnit.

Slabší výsledek Batmana se Supermanem však nebyl jediným důvodem, pouze takovou poslední kapkou. Studio zažívalo nezdar v průběhu celého minulého roku, když v pokladnách vyhořely drahé produkce jako Jupiter vychází, Pan nebo V srdci moře. Po slabých asi osmnácti měsících už bylo potřeba vyvodit důsledky.

V tuhle chvíli to vypadá, že studio bude chtít především snížit objem produkce. V roce 2015 uvedlo do kin 21 filmů, letos jich bude 18 a příští rok asi 19. A to je podle všeho hodně. Snímky se pak v kinech kanibalizují navzájem nebo jim jednotlivě nejde věnovat tolik péče. Druhou zásadní změnou bude určitá změna orientace. Warner dlouho platil za studio „pro filmaře“, ve kterém měli autoři značnou tvůrčí svobodu. Tahle éra však zřejmě skončí. Studio dál bude úzce spolupracovat s vybranými autory, jako jsou Christopher Nolan, Ben Affleck, Clint Eastwood nebo Todd Phillips. Jinak ale svou pozornost stočí k několika stěžejním pilířům, kolem kterých svůj byznys vystaví.

Důraz bude kladen především na komiksové filmy, dále na animáky se značkou Lego a potom ještě na fantasy spektákly od J.K. Rowlingové. To jsou filmy, o které má publikum největší zájem, jde k nim stavět zábavní parky a vyprodukovat největší množství doplňkového zboží (videohry, hračky...). Uvidíme, jakou podobu nakonec změny reálně naberou a jak dlouho bude trvat, než se je podaří reálně uvést do praxe. Současná situace totiž podle všeho má kořeny už v roce 2011, kdy se studio zbavilo úspěšného prezidenta Alana Horna, který následně odešel do Disneyho a na marvelovkách, Star Wars, Pixaru, Disneyho animácích a Disneyho hraných pohádkách tam pro studio rýžuje miliardy...

Zdroj: THR

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest