Batman v Superman: Film v maléru a budoucnost DC ohrožena?

Batman v Superman: Film v maléru a budoucnost DC ohrožena? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Obří rozpočet, osud filmového DC Universe a různorodé reakce publika na propagační kampaň, to všechno údajně přispívá k nervozitě uvnitř studia Warner. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Na celou situaci se u svých zdrojů poptal i server Latino-Review. Ten souhlasí s tím, že ve studiu panuje určitá nervozita. Podle LR stál film i s marketingem přes 400 milionů dolarů (takže čistý rozpočet můžeme odhadovat na 300 milionů, což Batman v Superman řadí mezi nejdražší filmy vůbec), a aby se dalo s klidnou duší pokračovat v realizaci dalších komiksových plánů, opravdu je potřeba, aby snímek utržil v kinech alespoň miliardu.

Warner údajně nemá obavy jen z rozpačitě přijaté kampaně, ale hlavně z toho, že film je svým duchem hodně podobný Muži z oceli. A ten byl značně polarizující, určitě se nejednalo z kritického hlediska o jednoznačný úspěch. A z komerčního také ne. 668 milionů v žádném případě není málo, ale studio jednoduše doufalo u Man of Steel ve víc od aktuálního filmu potřebuje ještě víc – proto byl také k Supermanovi přidán populárnější Batman. Studio by zřejmě chtělo film pro všechny, ale dostane film, který je jen pro někoho. Ohlasy po premiéře by tak opět mohly být rozporuplné, což z tvůrčího hlediska není vůbec špatně, ale pro účetní už je to docela problém, zvlášť když by rádi diváky nahnali do kina i v druhém týdnu, popřípadě opakovaně. Také Latino-Review se dozvídá, že tím nejlepším je na filmu Ben Affleck.

Co se Justice League týče, tam LR tvrdí, že rozhodně vznikne. Natáčení už se pomalu připravuje a jakmile skončí na přelomu března a dubna propagační šňůra, mají se herci pustit do natáčení. Do galerie pak přidáváme fotku Henryho Cavilla, který už se pilně dostává zpátky do formy. A režírovat má rozhodně Zack Snyder. Latino-Review však spekuluje, že pokud by skutečně BvS neuspěl, mohly by se nějakým způsobem pozměnit plány PO Justice League.

Původní článek (18:08): Minulý týden se strhla slušná mela kolem očekávaného blockbusteru Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti. Jistě jste si všimli, že poslední upoutávka na film se do velké míry zaměřovala na Batmana. Čím to? Redaktoři serverů HitFix, Birth Movies Death a Batman-on-film nezávisle na sobě mluvili se svými zdroji z produkce, či z Warneru a podle všeho ve studiu na film panují rozporuplné názory.

Podle některých se povedl, podle jiných ne. Studio čekalo, že reklamní materiály budou mít podstatně pozitivnější odezvu a právě proto se také neustále mění a vlastně ani pořádně nevíme, v jakém tónu se film vlastně ponese. Nervozita vychází především ze skutečnosti, že film stál podle některých odhadů až 400 milionů dolarů a na zádech mu leží tíha celého provázaného světa DC, který má z Batman v Superman vycházet.

S čím je podle aktuálních iformací studio definitivně spokojené, jsou Lex Luthor (Jesse Eisenberg) a Batman (Ben Affleck). S jakýmkoliv rozhodováním o další budoucnosti Warner počká až do premiéry, nicméně ve studiu údajně existuje hlasitá skupina, která se domnívá, že by se nadále měla pozornost soustředit především na Batmana. Zároveň existují obavy, jestli mu náhodou propojení s ostatními hrdiny neubližuje.

Redaktor HitFixu dokonce jde ještě dál a spekuluje o tom, že v případě neúspěchu BvS Warner nechá dokončit rozdělané filmy (Suicide Squad, Wonder Woman), avšak přehodnotí celou svou další komiksovou budoucnost. Justice League se může odsunout a začít hledat nového režiséra. A studio by se v takovém případě zřejmě o to víc snažilo uvázat si Bena Afflecka nejen jako herce, ale také jako režiséra, protože se Warneru v minulosti osvědčil. A co je vlastně hranicí úspěchu a neúspěchu? Vzhledem ke kolosálnímu rozpočtu miliarda dolarů, zvlášť když ji v minulosti Batman dokázal pokořit několikrát sám, bez pomoci dalších hrdinů.

Rozevlátou reklamní kampaň jsme mohli pozorovat na vlastní oči, a protože na filmu závisí opravdu hodně, není těžké uvěřit tomu, že jsou lidé z Warneru před premiérou poněkud nervózní. To ale samozřejmě neznamená, že by nutně musel být film jakkoliv nevydařený. Veřejnost nedocenila kvalitní snímky už nesčetněkrát a u takhle drahého projektu je jedině na místě, pokud se producenti obávají toho, že by se to stalo i v tomhle případě. Tak či tak nám nezbývá než doufat, že za měsíc bude v kině na co koukat!

Rázný maskovaný mstitel z Gothamu nedokáže nechat metropolisského novodobého spasitele bez povšimnutí a nekontrolovatelnému superhrdinovi s božskými schopnostmi se postaví. Zatímco spolu ale Batman se Supermanem vedou válku a svět se snaží rozhodnout, jaké hrdiny vlastně potřebuje, objeví se nová hrozba, která vystaví lidstvo většímu nebezpečí, než cokoliv předtím. Batmana ztvárnil Ben Affleck, Supermana Henry Cavill. Dále hrají Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Diane Lane, Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Ray Fisher, Tao Okamoto, Scoot McNairy, Callan Mulvey, Jena Malone nebo Holly Hunter. Režíruje Zack Snyder, podle scénáře Davida S. Goyera a Chrise Terria. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 24.3. 2016.

Zdroje: Henry Cavill, Latino-Review, HitFix, Batman-on-film, Birth Movies Death I, II, III

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest