Batman v Superman: Prodloužená verze možná i v kinech

Batman v Superman: Prodloužená verze možná i v kinech | Fandíme filmu
Celý film pak údajně přinese menší profit než Muž z oceli.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti vyjde na domácím videu v prodlouženém a necenzurovaném sestřihu. Podrobnosti o něm se dočtete v samostatném článku. Momentálně se však objevila nepotvrzená zvěst, podle které by Warner mohl tuhle verzi filmu před vydáním Blu-ray promítat také v kinech. Pro fanoušky by to samozřejmě byla příjemná lahůdka, ale k takovému re-releasu existují i mnohem prozaičtější důvody: Peníze.

Udávaný rozpočet filmu činil 250 milionů dolarů, propagace přišla n dalších 150. Někteří analytici se domnívají, že by to klidně mohlo být i víc. Aby se tedy film alespoň zaplatil, musí tedy dle odhadů utržit zhruba 900 milionů až miliardu (americká kina si berou z každého utrženého dolaru polovinu, mezinárodně je situace ještě složitější). Je tedy možné, že se film nezaplatí v kinech (je na 805 milionech a žádný kolosální nárůst už se nečeká), ale až na domácím videu a prodejem doplňkového zboží.

Finanční server Bloomberg dokonce přináší analýzu, podle které Muž z oceli v součtu všech zdrojů příjmu (film v kině, v TV, hračky, plakáty...) vytvořil čistý zisk 300 milionů dolarů, zatímco Batman v Superman přinese profit asi o dvacet milionů nižší. A ačkoliv profit 280 milionů může vypadat krásně, od filmu, ve kterém se potkávají dva nejznámější hrdinové planety, se zkrátka čekalo víc. Zvlášť při vynaložených investicích a úsilí. 

Znovuuvedení filmu do kin by tedy určitý smysl dávalo. Každý dolar se hodí a pokud by se nakonec podařilo BvS přehoupnout třebas i přes tu miliardu, v účetních knihách by to rozhodně vypadalo lépe. Otázkou samozřejmě je, nakolik by při obnovené premiéře přišla inzerce a jestli by s tím vším nebylo víc práce než užitku.

To ale fanoušky samozřejmě nemusí vůbec zajímat, takže v komentářích dejte vědět, jestli byste prodlouženou verzi filmu na velkém plátně vidět chtěli, nebo si raději počkáte na domácí video.

Zdroje: Bloomberg, Heroic Hollywood

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest