Iron Man 4: Podle Downeyho se nedočkáme

Iron Man 4: Podle Downeyho se nedočkáme | Fandíme filmu
Captain America: Civil War je vlastně takový malý Iron Man 4. A co bude po příštích Avengers?

Když se Roberta Downeyho Jr. zeptáte na jeho ironmanovskou budoucnost, odpověď bude záležet na tom, kdy jej zastihnete. Jednou Downey říká, že už je na roli příliš starý, podruhé mluví o tom, že se ke Starkovi bude vracet, dokud o něj budou mít diváci a Marvel zájem. Určitou roli samozřejmě hrají také finance - Kdyby Robert na každý film kývl hned, nedostal by za ně tolik desítek milionů dolarů, kolik za ně nakonec dostává. Momentálně víme, že jej uvidíme ještě v Captain America: Civil War a pak v jedné nebo dokonce v obou částech Avengers: Infinity War. Co ale bude potom?

Když byl Robert v nedávném rozhovoru tázán na případného Iron Mana 4, odpověděl, že si nemyslí, že bychom se jej kdy dočkali. Co to ale přesně znamená? Chce už Downey s rolí seknout doopravdy? Samostatné filmy už jej zlákat nedokážou a svých pár dní práce si odkroutí jedině v rámci většího kolektivu spolu s ostatními Avengers? Anebo to vůbec není na něm a změnu chce samotný Marvel?

Downey v rozhovoru poznamenal, že role v Captain America: Civil War je pro něj svým způsobem takový jeho malý Iron Man 4. S tím se ale potěší jen chvilku, protože už vzápětí bude muset všechno uhnout stranou, až se přiřítí další Avengers. Tohle pro marvelovské sólovky platilo vždycky a bude to pro ně platit až do té doby, dokud se něco nezmění (tedy pokud se něco někdy změní).

V tomhle směru můžeme spekulovat o tom, jestli se Marvel k výrazným změnám náhodou skutečně nechystá. Momentálně všechno směřuje k Avengers: Infinity War, ve kterých vyvrcholí všechny dosavadní marvelovské příběhy, které započaly spolu s Iron Manem z roku 2008. Můžeme předpokládat, že se filmové univerzum otřese po vrcholné bitvě s vesmírným bohem Thanosem v základech a nezůstane v něm kámen na kameni. Navíc většině původních Avengerů vyprší po Infinity War smlouvy. Podepsat je znovu by mohlo být opravdu drahé a publikum už v té době starých hrdinů může být klidně přejedené. Noví hrdinové jsou podstatně levější, v kinech potvrzují, že v pokladnách také dovedou ukázat, zač je toho loket a jsou jednoduše noví, neokoukání.

Pokud tedy po Avengers: Infinity War budou mít sólové filmy už jenom noví (nebo nějací ještě novější) hrdinové, asi by to nebylo velkým překvapením. Členové staré gardy se tu a tam mohou objevit ve vedlejší roli, jako součást většího kolektivu. Vzbudí rozruch, jejich známá tvář pomůže s propagací, ale většinu práce odvedou levnější nováčci. Původní matadoři dostanou za málo práce hodně peněz a všichni budou spokojení.

Anebo se Marvel po Infinity War uchýlí k nějakému (alespoň částečnému) restartování? Kdo ví, co udělá bitva s Thanosem s časoprostorem a podívejte se na X-Meny, kteří se také s pomocí cestování v čase rozhodli škrtnout staré představitele známých postav a nahradit je novými, aniž by ale přitom vynulovali všechno, co se stalo doposud – alespoň určitá iluze kontinuity stále existuje. V komiksech je poměrně běžné, že se hrdiny po nějakém čase chopí noví autoři a ilustrátoři a poměrně zásadně si ho upraví k obrazu svému. A šéf Marvelu Kevin Feige v minulosti otevřeně mluvil o tom, že si dokáže představit, že se jednotliví hrdinové budou v budoucnosti přeobsazovat, jako James Bond. Důležitý je zkrátka barevný kostým a určitá aura, kterou si s sebou postava nese, herec je až na druhém místě. Tedy pro marvelovské účetní a ředitele. Fanoušci mají po letech k postavám a hercům vybudovaný podstatně bližší vztah. Jenže popravdě, dokud tečou peníze, fanoušků se vlastně nikdo na nic neptá...

Zdroj: USA Today

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest