Thanos: Kdy příště uvidíme ultimátního padoucha Marvelu

Thanos: Kdy příště uvidíme ultimátního padoucha Marvelu | Fandíme filmu
Co prozradili Josh Brolin a Kevin Feige, zákulisní zvěsti a poctivá várka spekulací.

Josh Brolin momentálně propaguje nový film bratří Coenů Ave, Caesar!, ale novináři se jej ptají i na jeho budoucí projekty. Jmenovitě přišlo na přetřes jeho ztvárnění Thanose, závěrečného bosse, ke kterému se postupně prosekávají hrdinové od Marvelu.

Brolin prozradil, že postavě nepropůjčuje jenom hlas, ale také své pohyby. Thanos je totiž vytvořený za pomoci techno motion-capture, kdy Joshe snímá nějaká třicítka speciálních kamer, které jeho vlastní pohyby přenášejí na jedničky a nuly. Do záznamu jednotlivých pohybů pak grafici „dokreslí“ i zbytek plně digitální postavy. Brolina technologie maličko znervózňuje, ale zároveň je to prý docela vzrůšo a svým kolegům z Marvelu plně důvěřuje.

Se zástupci studia se má sejít už v nejbližší době a diskutovat o tom, co nejhoršího z nejhorších padouchů v nejbližších letech vlastně čeká. Dle jeho slov bylo podepsání smlouvy s Marvelem jedno z lepších rozhodnutí, co v životě udělal.

A teď je otázka, co si pod těmi několika lety vlastně představit. Super Hero Hype, který s hercem mluvil, Brolinovo vyjádření interpretuje tak, že jej uvidíme kromě Avengers: Infinity War ještě v několika dalších filmech. To sám před dvěma lety naznačoval i Brolin, když uvedl, že ví, jakou roli bude jeho postava hrát v jednom z chystaných filmů, ale u „jednoho nebo dvou dalších“ si není jistý. Tehdy však ještě nebylo oznámeno, že Avengers: Infinity War budou rozděleni na dvě části. Je tedy klidně možné, že se Thanos objeví ve dvou částech Infinity War a v jednom dalším filmu. Jenže ve kterém?

Nezdá se příliš pravděpodobné, že by se před Avengers 3 a 4 objevil v některém z dobrodružství, která se odehrávají na Zemi. Šéf Marvelu Kevin Feige na konci minulého roku řekl, že až ho příště uvidíme, nebude se s ničím mazlit a konečně pochopíme, proč nám jej studio už pět let po malých krůčcích poodhaluje. Jestli Feige myslel pět let doslova, spadá jeho návštěva na rok 2017. Tehdy budou do kin uvedeni do kin Strážci Galaxie 2, nový Spider-Man a Thor: Ragnarok.

Ve Spider-Manovi se Thanos na 99% neobjeví. Zato do prvních Strážců Galaxie byl docela výrazně zapletený, uvidíme jej tedy ve dvojce? Na to Feige řekl, že tam „by ho příliš nehledal“. Zbývá tedy Thor: Ragnarok, který se shodou okolností začne natáčet už letos v létě. Neříkal snad Brolin, že se se zástupci Marvelu musí sejít co nejdřív? A pokračujeme:

Jak si jistě vzpomínáte, Avengers: Age of Ultron skončili scénou, ve které si Thanos nasazuje rukavici nekonečna (Infinity Gaunlet). Jak později upřesnili lidé z Marvelu, nasazuje si jednu ze dvou existujících rukavic nekonečna. Tu druhou jsme viděli schovanou v Thorově domovském Asgardu. Tam je momentálně uložený také jeden z kamenů nekonečna, což jsou mocné artefakty, po kterých Thanos prahne a potom, co jeho poskoci selhali, se je ve zmiňované závěrečné scéně Avengers: Age of Ultron vydává sám sesbírat.

Následují potenciální spoilery.

V Thorovi: Ragnarok by se měla objevit také vládkyně podsvětí Hela (Cate Blanchett), která podle některých teorií bude ve filmech zastupovat Smrt, Thanosovu milou z komiksů. Dále by měla Hela společně s Lokim (dříve Thanosův přisluhovač) dát ve filmu do pohybu jakýsi „strašlivý plán“ a asi není třeba připomínat, že Thor (Chris Hemswroth) se do Asgardu ze Země vrací kvůli tomu, že mu Scarlet Witch (a následně spirituální pramen v jeskyni) vyjevila strašlivou vizi budoucnosti, ve které je Asgard zničený a vinu za to nesou kameny nekonečna. Thor 3 také nese podtitul „Ragnarok“, který jasně odkazuje k obrovské apokalyptické události (soumraku bohů), před kterou má Thora ve filmu varovat jeho otec - všemocný Odin (Anthony Hopkins). A aby toho nebylo málo, koncem roku 2014 Kevin Feige také prozradil, že Thor 3 je pro Marvel nesmírně důležitý film třetí fáze Marvel Universe, protože „ovlivní úplně všechno, co se stane potom“.

Tak co myslíte? Vidíme spojitosti tam, kde žádné spojitosti nejsou, nebo skutečně můžeme začít pomalu očekávat, že první skutečné Thanosovo řádění uvidíme v Thorovi: Ragnarok?

Zdroje: SHH, Empire skrze CBM, Marvel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest