Spider-Man: Buď Marvel nebo Sinister Six

Spider-Man: Buď Marvel nebo Sinister Six | Fandíme filmu
Unikly další maily ze Sony a ukazuje se, že studio mnoho možností nemá. Jak by mohla vypadat Sinister Six nebo další restart? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Server Latino-Review sledoval další nitky, které vedly od předevčírem zveřejněných informací a dozvěděl se opět o něco víc. Pokud se Marvel se Sony dohodnou, tak možnost, že se Spider-Man objeví v Captain America: Civil War není vyloučená, ale v současném scénáři Pavoučí muž není! Ještě jednou se potvrzuje, že Spider-Mana by určitě hrál nový herec a dosavadní filmy by se nijak nebraly v potaz. Přesto bychom se nedočkali žádného dalšího origin story. Parkera bychom potkali už ve chvíli, kdy vede dvojí život. Hrdina by byl teenager a tentokrát by se film nezaměřoval na love story. Ta by stála bokem, jako jedna z vedlejších linií, v centru Peterova života by byly nějaké úplně jiné puberťácké potíže. Dříve zmiňovaný vlastnický poměr 60:40 by mohl být výhodnější v poměr Sony a Sony by mohlo film distribuovat, avšak kreativní kontrolu musí mít Marvel, jinak dohoda není možná. Marvel považuje nápady na nejrůznější filmy s ženskými hrdinkami z pavoučího světa či s tetičkou May za špatné.

Původní text: Kauza Spider-Man pokračuje. Zveřejněné interní maily ze studia Sony naznačovaly, že studio skutečně jednalo s Marvelem, nicméně jednání nedopadla. Následně jsme se dozvěděli, že to možná nebude tak horké, protože japonské vedení bude tlačit na finanční výsledky a ty teď studio se značkou zkrátka nemá. I další odkryté emaily dále naznačují, že možnost spolupráce je stále otevřená. Ze zveřejněných konverzací je patrné, že si chce studio ponechat značku ze dvou prostých důvodů: Kvůli vlastní hrdosti a popřípadě kvůli vidině vyšších zisků, pokud by se Pavoučího muže podařilo pořádně nakopnout bez cizí pomoci. Zároveň však ředitelka Amy Pascal nemá důvěru v žádný ze současně navrhovaných plánů a varianta spolupráce se nad pracovníky studia pořád vznáší jako varovný prst. V jednom mailu Pascal doslova říká, že jí „docházejí možnosti“.

Studio se nějakou vlastní cestu snaží najít opravdu zoufale. I aktuální uniklé maily potvrzují, že došlo ke schůzkám se Samem Raimim (režisér Spider-Mana 1-3), které ale zřejmě k ničemu nevedly. Navíc se v jiných mailech o Raimim dost neuctivě říká, že se z něj stejně během natáčení Spider-Mana 3stal Joel Schumacher (režisér, který natočil šíleného Batmana a Robina)". Přitom je obecně známo, že za konečnou podobu Spider-Mana 3 mohou do velké míry především necitlivé zásahy studia. Každopádně, z Raimiho se kýžený zachránce nestal.

Vlastním lidem také vedení nevěří. Producenti Avi Arad a Matt Tolmach, kteří mají značku na starosti, se zjevně snaží vehementně protlačit samostatný film s Venomem, avšak Amy Pascal ani šéf výroby Michael De Luca samostatnému filmu s Venomem nevěří. Studio se přitom zjevně stále nevzdává myšlenky na nějaký širší svět, protože v konverzaci s kolegou Jeffem Robinovem (bývalý šéf Warneru a nynější šéf Studia 8, které se Sony spolupracuje) si Pascal stěžuje, že Spider-Man nemá ve svém světě dostatek hrdinů a Robinov se v rámci brainstormingu naprosto šíleně ptá, jestli by náhodou nemohl nějaké přimyslet Stan Lee, autor komiksů se Spider-Manem.

Ale zpátky do reality. Ať už se se Spider-Manem bude pokračovat jakkoliv, všechny dosavadní plány jsou zjevně kaput, nové filmy s těmi dosavadními nebudou mít nic společného, hlavní role bude s vysokou pravděpodobností přeobsazena. Záporák nesmí být podle Pascal napříště digitální, musí být děsivější, nesmí se tolik přehánět, Spider-Man se nemá zabývat žádnou love story, má se vykašlat na tetičku May, hrdina má být prostě osekán na dřeň. Další film každopádně musí být jednoduchý, hodně vtipný, narvaný akcí a nesmí v něm chybět novinář J.J. Jameson. Což celé zní jako jedno velké neporozumění problému. Pokud by další spider-manovský film vznikal opět u Sony, dostaneme zjevně produkt, natočený podle nařízení shora, který najatí filmaři nebudou moct nijak zvlášť ovlivnit. Opravdu něco takového může zaujmout víc, než dosavadní filmy?

Pokud se Spider-Man objeví příště v samostatném filmu, půjde o restart, který se nebude zabývat hrdinovým zrodem. Podle ředitele De Lucy by bylo fajn do restartu narvat záporáky Venoma, Carnage a Hobgoblina, inspirovat by se filmaři měli moderními spider-manovými příběhy, od Briana Michaela Bendise, J. Michaela Straczynskiho a Briana K. Vaughana.

Pokud by místo dalšího samostatného Spider-Mana došlo na Sinister Six, pojednával by tenhle příběh o tom, že se v New Yorku objeví padouch tak mocný, že na něj Peter Parker sám nestačí. Proto by spojil síly se Sinister Six. Oním záporákem by zřejmě byl Venom nebo Carnage, a pokud ten druhý, tak by Peter zřejmě sám oblékal černý kostým. Toho by se měl později zbavit a vytvořit tak prostor pro vznik samostatného Venoma.

Sami tedy vidíte, že Sony zkouší úplně všechno, ale v žádný ze svých nápadů nemá příliš velkou důvěru a pokud nic nevymyslí, nakonec asi vezme zavděk spoluprácí s Marvelem. Jak to dopadlo, se nejspíš dovíme v lednu, po avizovaném velkém jednání, které si šéfové studia naplánovali. Je otázka, jestli by se ještě stihlo zasadit Spider-Mana do Captaina Ameriky: Civil War, tak jak podle uniklých zpráv navrhoval Marvel. Následovaly by pak další samostatné filmy a další interní komunikace odhalila, že o jejich produkci projevili zájem bratři Russoovi! Ti pro Marvel natočili Captaina Ameriku 2, chystají Captaina Ameriku 3 a zřejmě i Avengers: Infinity War I a II. Jedinou obavou prý je, jak se na svou výměnu budou tvářit dosavadní producenti, Avi Arad a Matt Tolmach. Že by právě tady seděla příslovečná žába na prameni?

Zdroje: Latino-Review, Overtice, CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest