Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech

Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Navíc spousta informací o obsazení, tvůrcích a všechny oficiální fotky.

O Tintinových dobrodružstvích (jak zní oficiální český název) Stevena Spielberga jsme se letmo zmínili už v našem fancastu či novince o životopisu Abrahama Lincolna. Nyní mu věnujeme již novinku vlastní, poněvadž kolem nejbližšího Spielbergova projektu se toho v těchto dnech děje dost a dost. Nejprve ale některé základní informace. Snímek s originálním názvem The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn je adaptací hned tří komiksů beglického autora Hergého, a to Tajemství jednorožce, Pokladu Rudého Rackhama a Kraba se zlatými klepety.Hlavní hrdina, dobrodruh TinTin, bude ve filmu spolu se svými souputníky (včetně nejznámnějšího kapitána Haddocka) pátrat po tajemném pokladu Rudého Reckhama, po němž však touží i nebezpeční zločinci. Kromě nich bude Tintinovi zatápět i sám Rudý Reckham, jakožto ústřední záporná tvář.

Režie se, jak známo, ujme Spielberg, z producentského postu jej pak bude jistit další filmový velikán - Peter Jackson. (Který má mimochodem spoustu práce s Hobitem). Za scénářem stojí trio Steven Moffat (vynikající seriálový Sherlock), Edgar Wright (Jednotka příliš rychlého nasazení) a Joe Cornish (Wrightův dvorní spolupracovník). V hlavní roli se představí Jamie Bell, dále pak Daniel Craig (Rudý Reckham), Andy Serkis (kapitán Haddock), Simon Pegg (inspektor Thompson) či Nick Frost (inspektor Thomson - opravdu se tak jmenují oba ;-)). Je přitom nutné zmínit, že Tintinova dobrodružství mají být první polovinou prozatím dvoudílné série, přičemž platí, že u případné dvojky (bude záviset na tržbách prvního dílu) by si Jackson se Spielbergem svoje tvůrčí pozice prohodili.

Oba pánové se přitom netají tím, že ke vzniku snímku použili stejnou techniku, s jakou vyrukoval James Cameron u Avatara (dokazují to i zveřejněné fotky z natáčení), tudíž očekávání před vydáním prvních oficiálních obrázků byla nemalá. Jakmile se však na internetu objevily, někteří neskrývali zklamání, neboť Tintinova dobrodružství zatím vyhlížejí „pouze“ jako brilantně vypadající animák. Z fotek je patrné, že Spielberg s Jacksonem se jakožto velcí fanoušci předlohy snažili co nejvíce držet stylizace původního komiksu, což možná ti kteří očekávali další filmovou revoluci, jakou přinesl Cameron, nesli trošku těžce.

Dnes se po půl roce (ano, tak dlouho je to od vydání zmíněných fotek) obejvil další materiál. Řeč je o prvních dvou plakátech, americkém a mezinárodním, na kterých se setkáváme především s hlavním hrdinou. Nicméně to hlavní na nás stále teprve čeká, je to první teaser, který by nám konečně po dlooouhých měsících čekání ukázat, jak to celé vypadá v pohybu. Ačkoliv v amerických kinech se první ukázka na Tintinova dobrodružství objeví až příští víkend (před druhou Kung Fu Pandou), internetový release by měl být podle prosáklých informací stanoven již na dnešek. Takže rozhodně zůstaňte naladění, jakmile ukázka vyleze na internet, my vám ji okamžitě přineseme. (Na Facebooku to bude možná ještě o malinko rychlejší než tady).

Galerie: 7

Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu Tintinova dobrodružství: Novinka Stevena Spielberga na prvních plakátech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest