Auta 2: Nová pixarovka ve zbrusu novém traileru

Auta 2: Nová pixarovka ve zbrusu novém traileru | Fandíme filmu
I Pixar vysílá do letošního souboje animáků svého zástupce.

Podíváme-li se do nedávné minulosti předávání Oscarů, konkrétně do kategorie nejlepšího animovaného filmu, můžeme spatřit velmi zajímavý jev. Od roku 2001 až do loňska opanovalo tuto kategorii studio Pixar, vyjma ročníků 2005 (tehdy žádný film do světa nevypustilo) a 2006. V tomto roce se o sošku neúspěšné ucházela právě první Auta, plešouna jim však uzmuli Wallace s Gromitem. Oscarová nadvláda Pixaru každopádně studiu ještě zvýšila už tak vysoké renomé, a vždy platilo za produkční společnost, která v animovaném žánru přichází s těmi nejlepšími a nejoriginálnějšími nápady (viz třeba Ratatouille nebo Úžasňákovi).

Nicméně při pohledu na léta nadcházející je patrné, že Pixar od tohoto trendu plného originálních animáků hodlá upustit. Přednost dostanou vyšší výdělky, o které se mají postarat pokračování úspěšných hitů. Loni jsme se dočkali třetího Toy Story (i když to se povedlo), v příštím roce si na nás vyšlápne sequel Příšerek s.r.o., letos budeme mít čest s druhými Auty. Už od oznámení projektu bylo patrné,že Pixar tentokrát rozhodně nebude mít tak vysoké ambice jako u svých starších snímků a bude se snažit o co nejpřístupnější počin… což se ostatně potvrdilo i v březnovém traileru .

A stejným dojmem ostatně působí i ukázka dnešní, ve které se druhá Auta profilují jako více méně zaměnitelný animák, jejž mohlo vyprodukovat jakékoliv jiné významnější studio. Animace navíc rozhodně nevykazuje takový pokrok, jako tomu bylo třeba v dobách VALL-Iho nebo Ratatouille. Tak jako u každého komerčního pokračování, je i zde záměrem podat film ve větším měřítku než předchůdce, tudíž se oproti jedničce podíváme i za hranice Spojených států (konkrétně do Evropy či Japonska). Příběh se bude točit kolem Bleskovy účasti na mezinárodním šampionátu a Burákových špionážních dobrodružství. Ano, slyšíte správně, rezavý tahač se souhrou náhod dostane do světa tajných agentů, kam ho zasvětí britský špion Finn McMissile v hlasovém podání Michaela Caina. Caine tak pomyslně převezme mentorskou úlohu po zesnulém Paulu Newmanovi (ten v prvním díle namluvil šerifa Duca Hudsona). Auta 2 mají premiéru 28. července.

 

Auta 2: Trailer č.3

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest