Lincoln: Vysněný projekt Stevena Spielberga nabírá obsazení

Lincoln: Vysněný projekt Stevena Spielberga nabírá obsazení | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Koho všeho dokázal strýček Steven ukořistit?

Steven Spielberg si v poslední době dával (zdánlivě) menší pauzu.Od čtvrtého Indiana Jonese se stáhnul do ústraní a začal pomalu kuchtit hned několik projektů. Na adaptaci komiksového TinTina (jak jsme zmínili ve fancastu) už spolu s Peterem Jacksonem nějaký ten měsíc pracuje, kromě něj hodlá do kin letos v zimě vrhnout i drama War Horse, jež bude s největší pravděpodobností cílit na Oscary. Kromě těchto dvou filmů však má Spielberg rozpracovaný i třetí projekt, který má ve svém plánu už opravdu hodně dlouho – je jím životopis Abrahama Lincolna (s výstižným názvem Lincoln), jehož premiéra je prozatím stanovena na prosinec příštího roku.

To, že bude mít Lincoln velmi vysoké ambice, bylo jasné už od první zmínky o snímku...a více méně se to potvrdilo jak u angažovaného scenáristy (Tony Kushner - nominovaný na Oscara za Mnichov a držitel Pulitzerovy ceny), tak u obsazení hlavní role, do které si Spielberg nevybral nikoho menšího než Daniela Day-Lewise. Dvojnásobný oscarový laureát (nominovaný byl rovnou čtyřikrát) je přitom známý tím, že si vybírá jen ty nejlepší scénáře/nejzajímavější projekty, dá se tedy očekávat, že roli podobně jako třeba v Až na krev podřídí úplně vše. Jeho drahou polovičku, Mary Todd, pak ztvární Sally Field.

Kromě ústředního páru je ode dneška známo i další obsazení. Nejstaršího a nejdéle žijícího Lincolnova syna si zahraje Joseph Gordon-Levitt, jednoho z hlavních Lincolnových pomocníků, republikánského leadera Thaddeuse Stevense (pomohl Lincolnovi v legislativních procesech v období po Americké občanské válce) si pak střihne Tommy Lee Jones. Tolik oficiálně jistá jména, ta další (která se o další role pouze ucházejí) jsou: Hal HolbrookJames SpaderJohn HawkesTim Blake Nelson, Bruce McGill nebo Joseph Cross. Už na papíře tedy projekt vypadá velmi slibně, natáčení by mělo začít letos na podzim.

Galerie: 2

Lincoln: Vysněný projekt Stevena Spielberga nabírá obsazení | Fandíme filmu Lincoln: Vysněný projekt Stevena Spielberga nabírá obsazení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest