Box Office: Hunger Games pokořeny

Box Office: Hunger Games pokořeny | Fandíme filmu
Bývalý Batman nezazářil, písničkáři ano. A jak si vede 47 Róninů nebo Plán útěku?

Týden mezi Díkůvzdáním a nabíhajícími vánočními svátky je pro filmaře těžký oříšek. Sami se dnes přesvědčíme, že nesvědčí ani velkým hitům a už vůbec ne malým filmům.

Na první místo se dostalo Ledové království s 31,6 miliony, které si o to upřímně říkalo už minulý týden. Na animovaný film je to obdivuhodný výkon a Disney drží v rukou horkého oscarového kandidáta, který bude mít z Ameriky možná až 250 milionů. Teď jsme na 135 milionech a do konce roku daleko široko žádná konkurence. Ne, temný a děsivý Šmak nebude pro první stupeň základních škol žádná konkurence.

Na dvojce Hunger Games 2 s 27 miliony, kterým už by druhý Hobit mohl něco z tržeb uzmout, takže podle předpokladů skončí tohle pokračování opravdu na stejné úrovni jako první Hladové hry. Celosvětově jsme na 670 milionech a už jen sledujeme, jak rychle se film dostane na metu miliardy. Jestli bájná meta padne, okamžitě se to dozvíte.

Na třetím místě Christian Bale a jeho Out of the Furnace, které získalo mizerných 5,3 milionů. Minulý rok se v kinech stejně potácelo i Zabít tiše s Bradem Pittem, které mělo taky kvalitní obsazení a relativně slušné recenze. Bohužel tohle klasické drama není filmem pro multiplexy, kde si lidé v tuhle roční dobu najdou spíše pozitivněji laděné kousky. K tomu připočtěte herecká jména, která sama o sobě nejsou kasovními tahouny - Zoe Saldana hraje nejlépe v partách nebo s make-upem, Casey Affleck a Woody Harrelson jakbysmet - a ještě celkem přestřelený 27 milionový rozpočet, který celkem neodpovídá filmu natočeném kompletně na lokacích ve špinavém zapadákově. Budou z toho problémy? Díky prodejím do zahraničí asi ne tak velké, přesto škoda.

Na čtvrtém místě Thor: Temný svět s necelými 5 miliony a celkovými 610 miliony v celosvětovém banku. Pokud jste byli tento týden na OldBoyovi, byli jste jedněmi z mála, protože v Americe ho dostihl rapidní pokles a remake utržil v druhém týdnu horko těžko 300 000 dolarů. Dobrá zpráva pro fanoušky Arnieho a Slye, Plán útěku je slušně zachraňován zbytkem světa, ze kterého má film už necelých 100 milionů a vypadá to, že se nakonec i zaplatí. Když jsme u Slye, jeho scenáristický Homefront má tento víkend 3,3 milionů a celkově z Ameriky nějakých 15 milionů. Film se samořejmě pral o diváky Out of the Furnace a naopak.

V kinech pořádně zazářilo Inside Llewyn Davis, folková dramedie bratří Coenů. Ze čtyřech sálů to dělalo 402 000 dolarů, a to snímek nedoprovází pražádná velká jména. Přitažlivost pro mladé publikum by ale mohl Llewyn Davis vyvolat stejnou jako Velký Gastby, protože v něm jsou alespoň skuteční hipsteři. Příběhová linka s hledáním kočky prý navíc upoutala v reklamách více diváků, než byste od takového filmu čekali. Podobné výdělky neindikují velká čísla při širším nasazení, které čeká film 20. prosince, ale spíše dlouhou výdrž a pomalejší a jistější zaplacení devítimilionového rozpočtu. A to nemluvíme o soundtracku, který se bude taky prodávat jako vánoční grog.

Na závěr se podíváme do Japonska, kde si odbyl předčasnou premiéru snímek 47 Róninů. Stylizovaný dobrodružný nářez, u kterého jsem v pisatelských kruzích zaznamenal velkou chválu na jeho propracovaný scénář, vydělal 1,3 milionů. To je spíše slabší výsledek, ale už jsme se tento rok přesvědčili u Pacific Rimu, že japonská témata teď víc frčí v Číně, kde by mohli samurajové udělat pořádný zářez.

Připomínat premiéru příštího týdne asi nemá smysl. Doplním tak jenom, že druhého Hobita budou v kinech provázet Zachraňte pana Bankse, American Hustle a ta hrozná Madea. Rozhodně se u nás stavte a budeme počítat, jestli Peter Jackson nehrabe víc než tenkrát Šmak, když obsadil Osamělou horu.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest