Out of the Furnace: Christian Bale pátrá po bratrovi

Out of the Furnace: Christian Bale pátrá po bratrovi | Fandíme filmu
Relativity Media
Bývalý Batman hraje hlavní roli ve špinavém thrilleru s výtečným obsazením. Pusťte si trailery.

Před nedávnem si na AFI Festu odbyl premiéru nový film Scotta CooperaChristianem Balem v hlavní roli, Out of the Furnace. A nás začíná pomalu znervózňovat, že z českých distribučních společností stále ani jedna po tomhle temném thrilleru nesáhla. První ohlasy jsou pozitivní, ale zároveň opatrné směrem k šancím filmu na zisk jakýchkoliv filmových cen. Údajně špinavá a depresivní podívaná svou nekompromisností rozhodně nepotěší každého. Cooper (Crazy Heart) se při jejím točení inspiroval klasikami ze sedmdesátých let typu Vysvobození a Lovec jelenů, a snažil se přitom napodobit jejich atmosféru.

Ve spojitosti s Oscary se mluví především o výkonu Christiana Balea, který však má letos ve hře ještě jeden film, American Hustle Davida O. Russella, a s největší pravděpodobností si vyslouží nominaci právě za Russellovu krimi dobovku. Překvapivě má tak větší šanci na prosazení Casey Affleck ve vedlejší roli, jehož role Baleova bratra od první verze scénáře pořádně narostla a Batmanův mladší brácha je v ní prý nadstandardně výborný. I zbytek herců (v čele s Woodym Harrelsonem v roli řízného záporáckého vidláka) je za své výkony chválen, ale v letošní namačkané podzimní sezóně se jakýchkoliv nominací pravděpodobně nedočká.

Nový trailer pouze potvrzuje ohlasy z premiéry hovořící o brutálním thrilleru s fantastickým hereckým obsazením. Otázka je, jestli film dokáže nabídnout kromě přímočarého pátrání po bratrovi ještě něco dalšího. Trailer se věnuje postavám a zatím neprodává údajně silný sociální podtext reagující na stav americké společnosti od začátku ekonomické krize. Cooper si rozhodně při srovnávání svého filmu s Lovcem jelenů neukousl malé sousto, tak doufejme, že se jeho nejnovější počin dostane do našich kin i jinak než v rámci jednoho z jarních filmových festivalů. 

Out of the Furnace: Trailery a klipy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest