Inside Llewyn Davis: Nálož trailerů

Inside Llewyn Davis: Nálož trailerů | Fandíme filmu
Hudební novinka bratří Coenů sklízí nejvyšší hodnocení, avšak u nás se dočkáme až v únoru. Prozatím se můžete podívat alespoň na upoutávky.

O novince slavných bratří Coenů s názvem Inside Llewyn Davis, která tento týden vstupuje v zámoří do kin, jsme vás dříve informovali ve dvou článcích. Hrdinou snímku, odehrávajícím se na začátku šedesátých let, je životem se protloukající, nepříliš úspěšný folkový zpěvák Llewyn Davis, jenž se snaží prorazit v Greenwich Village v New Yorku. Jeho příběh je inspirován životopisnou knihou The Mayor of MacDougal Street, o skutečné folkové ikoně, Daveovi Van Ronkovi. Hlavního hrdinu ztvárnil Oscar Isaac, ve vedlejších rolích se objevili Carrey Mulligan, Justin Timberlake, nebo John Goodman.

Snímek byl promítán v létě na filmovém festivalu ve francouzském Cannes, kde získal Cenu poroty (po Zlaté palmě tamní druhé nejprestižnější ocenění). Mimo to byl dále oceněn na několika menších festivalech, a získal několik dalších nominací. Reakce z festivalů byly vesměs nadšené, a na Inside Llewyn Davis se zatím snáší jen chvála. Momentální Rotten Tomatoes skóre je 95%. My se o kvalitě snímku zatím můžeme přesvědčit pouze z dosud zveřejněných propagačních materiálů, protože na českou premiéru si budeme muset počkat až do 20.2. 2014. Dnes vám přinášíme dva nové trailery, a několik dalších videí.

Jelikož jde o film o hudebníkovi, je jeho významnou částí soundtrack. O muziku se bratrům Coenovým opět postaral T Bone Burnett, který stojí mimo jiné za hudebním doprovodem jejich snímků Big Lebowski, nebo Bratříčku, kde jsi?. Soundtrack se vydařil tak, že byl v září v newyorské Town Hall dokonce uspořádán charitativní koncert, kde kromě hlavních protagonistů vystoupila taková jména jako Jack White, nebo Patti Smith, a televizní stanice Showtime o něm připravla dokument. Ten se jmenuje Another Day/Another Time: Celebrating The Music of "Inside Llewyn Davis", a vy se můžete podívat na krátký trailer. 

Inside Llewyn Davis: Playlist

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest