Box Office: Katniss ani Ledové královně rekordy nestačily

Box Office: Katniss ani Ledové královně rekordy nestačily | Fandíme filmu
A jak si vedl thriller napsaný Sylvesterem Stallonem nebo remake OldBoye?

Doba už je jiná, a tak se místo posezení u krocana v kruhu rodiném chodí v zámoří během Díkůvzdání raději hromadně nakupovat a do kina. Dobře pro studia a dobře pro nás, protože máme o čem psát, během prodlouženého víkendu se totiž lámaly další rekordy.

Na jedničce zůstávají Hunger Games: Vražedná pomsta, které tento víkend ukořistily 74,5 milionů dolarů a z prodlouženého víkendu se mohou celkově zastavit na 110 milionech. Rekordy? Největší výdělek během Díkůvzdání. Hladové hry překonaly 12 let starý rekord prvního Harryho Pottera, a pokud bychom vzali v úvahu inflaci, pořád se jedná o třetí nejlepší výsledek po Potterovi a druhém Toy Story. Další zářez má pak Katniss v kolonce "Největší výdělky druhého týdne promítání", tam se umístila na čtvrtém místě hned za Avengers, Avatarovi a Temném rytíři. Akcie studia Lionsgate prý půjdou příští týden prudce nahoru. Není se čemu divit, film se skutečně výborně obhájil, protože už jde k 600 milionům z celého světa.

Nebýt Hunger Games, všechny rekordy by sbíralo Ledové království. Animovaná muzikálová pohádka se totiž stává jedním z největších hitů studia Disney, z kin totiž vynesla 68 milionů dolarů a celkově za pět dnů vybere 93 milionů. Stejně jako Hunger Games samozřejmě poráží Harryho Pottera, ale co je nejdůležitější, stává se jednou z nejlepších Disneyho ne-Pixarovek, protože 50 milionové otvíráky Raubíře Ralfa a Na vlásku překonává Ledové království levou zadní. Samozřejmě pořád hovoříme o počítačově animovaných filmech, protože Lvího krále kupříkladu film netrumfnul. Tak či tak jde ale v rámci úvodních víkendů o Disneyho šestý nejúspěšnější produkt. Tečka.

Na třetím místě trůní druhý Thor s 10 miliony. Film oficiálně překročil se 186 miliony celkové výdělky prvního dílu a celosvětově míří k 600 milionům. Na čtyřce The Best Man Holiday s 8,4 miliony a na pětce Pozdravy ze spermbanky, které během Díkůvzdání nezazářily tak, jak se asi čekalo. Film získal jen 6 milionů a jen z Ameriky má zatím necelých 20 milionů.

Na šesté příčce je Homefront, thriller napsaný Sylvesterem Stallonem, s Jasonem Stathamem a Jamesem Francem v hlavních rolích. (Navíc jsme se čerstvě dozvěděli, že se vlastně jedná o přepracovaný scénář k nerealizovanému Rambovi 5). Film má štěstí, že si právě jej vybrali diváci jako akční alternativu k pohádkám a komediím. Víkendové výdělky se ale zastavily na 7 milionech dolarů a za celý prodloužený víkend bude mít Homefront stěží 10 milionů. Už se povrdilo, že Stathamovky vydělávají pouze s dobrými recenzemi, takže je vám asi jasné, že právě tahle toho k žánru moc nepřidala (35% na Rotten Tomatoes).

Slušně si dále vedl Mandela: Long Walk To Freedom s Idrisem Elbou v hlavní roli. Film dostal ze čtyř kin 100 000 dolarů. Pěkné tržby potkaly i adaptaci divadelní hry Black Nativity, která cílila hlavně na černošské publikum a hlavně od něj dostala 4 miliony. Za malé peníze pořízený film bude držet nějakou tu laťku až do Vánoc.

Propadákem je pak remake OldBoye od uznávaného režiséra Spikea Leeho s Joshem Brolinem v hlavní roli. Z kin dostala tahle zbytečnost za celých pět dní jen 1,25 milionů a navíc ještě špatné recenze, které opakovaly otázku, proč tohle vzniklo. Spike Lee je samozřejmě miláčkem černošského publika, ale konkurence byla nadprůměrná a Lee vzal stejně tuhle práci jen proto, aby si mohl příště zase natočit něco svého a nemusel si o prachy žádat na Kickstarteru.

Příští týden se bude vybírat hlavně z menších kousků. Do kin vstoupí limitovaně Out of the Furnace s Christianem Balem nebo Coenovka Inside Llewyn Davis.

 Zdroj: Forbes 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest