Jonathan Majors byl shledán vinným z násilného útoku, Marvel jej okamžitě vyhodil

Jonathan Majors byl shledán vinným z násilného útoku, Marvel jej okamžitě vyhodil | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Herec podle poroty násilně napadl svou bývalou partnerku. Záhy byl propuštěný z role dalšího velkého marvelovského padoucha.

V březnu byl herec Jonathan Majors obviněný z napadení své předchozí partnerky. V té době jej přestala zastupovat jeho agentura, následně se v médiích objevila obvinění z násilného chování vůči dalším ženám. Ztratil řadu pracovních příležitostí. Nakonec přišel závěrem listopadu soud. Původně měl Majors čelit osmi různým obviněním, nakonec se je prokurátor rozhodl stáhnout na čtyři, ve snaze případ zpřehlednit.

Herec po celou dobu soudu trval na své nevině, jeho zástupci se snažili zpochybnit důvěryhodnost jeho partnerky Grace Jabbari. Obžaloba tvrdila, že se Majors chová ve vztazích násilně dlouhodobě a březnový incident byl pouze jedním z mnoha. Jabbari po předvolání svědčila, že fyzickému násilí osudového březnového dne předcházela dlouhodobá manipulace, snaha ji ovládat a situace, které s násilím hraničily.

V pondělí šestičlenná porota po několikatýdenním soudu vynesla rozsudek. Herec byl shledán nevinným v obvinění z napadení a z nebezpečného vyhrožování. Byl ale shledán vinným z ublížení na zdraví z nedbalosti třetího stupně a nebezpečného pronásledování. K vynesení rozsudku dojde 6. února 2024. Majorsovi hrozí až rok odnětí svobody. Jeho obhájce naznačil, že se odvolá a trvá na tom, že očistí hercovo jméno.

Marvel se nicméně rozhodl dál na nic nečekat. Už dříve se proslýchalo, že se studio s hercem rozloučí a teď je to definitivní. Marvel nebude dál čekat na případné odvolání a s okamžitou platností rozvázal s Majorsem spolupráci. Jonathan dosud představoval Kanga, jenž měl být dalším velkým padouchem po Thanosovi. Zatím se objevil ve svých různých podobách v Lokim, Lokim 2 a Ant-Manovi a Wasp: Quantumanii. Ukázat se měl ještě minimálně v Avengers: The Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars. To už se nicméně nestane.

V tuhle chvíli není zřejmé, zda bude role přeobsazena, nebo budou následující příběhy přepsány tak, aby se obešly bez Kanga. Některé hollywoodské zpravodaje tvrdí, že už Marvel interně o příštích Avengers nehovoří jako o Avengers: The Kang Dynasty, ale jako o Avengers 5.

Titulní foto: Jonathan Majors jako Kang v Ant-Man a Wasp: Quantumania

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline I, II, TMZ I, II

Galerie: 3

Jonathan Majors byl shledán vinným z násilného útoku, Marvel jej okamžitě vyhodil | Fandíme filmu Jonathan Majors byl shledán vinným z násilného útoku, Marvel jej okamžitě vyhodil | Fandíme filmu Jonathan Majors byl shledán vinným z násilného útoku, Marvel jej okamžitě vyhodil | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest