Avengers: Marvel zvažuje návrat celého původního týmu

Avengers: Marvel zvažuje návrat celého původního týmu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Iron Man a spol. se mohou ještě jednou vrátit, aby mladým cucákům po letech předvedli, jak se správně zachraňuje svět.

Úspěch Marvelu už není takový, jaký býval. Zatím to letos vyvrcholilo slaboučkým přijetím Ant-Mana a Wasp: Quantumanie. V ohrožení jsou ale také Marvels, jak naznačují poslední předpovědi tržeb. Někteří noví hrdinové si vedou hůře, jiní lépe, avšak úspěchu staré party z časů prvních Avengers zatím prostě nedosahují. Jak s tím Marvel bude do budoucna bojovat?

Optimální by bylo postupovat trpělivě. Vydávat méně filmů a seriálů, natočit je všechny v naprosto špičkové kvalitě a přesvědčit sváteční diváky, že nemusejí vidět úplně všechno, aby se zorientovali. Zatím nikde není řečeno, že nakonec studio skutečně zodpovědný přístup nezvolí. Nicméně podle informací serveru Variety v Marvelu přinejmenším zvažují také „atomovou“ variantu.

Podle zákulisních zdrojů prý studio váhá, zda nezkusí nalákat diváky tak, že prostě přivede staré Avengers zpátky. A to v kompletním složení. Vrátili by se i Iron Man a Black Widow, kteří momentálně nejsou naživu. Vypravěčsky by to nebyl nejmenší problém, protože aktuálně operujeme v mnohovesmíru, kde má každá postava v paralelních realitách nekonečně mnoho kopií. Horší by to bylo prakticky.

Variety připomíná, že Robert Downey Jr. za Iron Mana 3 dostal výplatu ve výši 25 milionů dolarů. V Avengers sice nemá díky kolegům tolik pracovních hodin, ale doba pokročila, ceny šly nahoru. A Downey působí dojmem, že ho momentálně naplňuje točit filmy, jako je Oppenheimer. I k dočasnému návratu k Marvelu by jej tedy nejspíš přesvědčil jen hodně tučný šek. Ostatní herci sice dostanou méně, ale pořád si budou říct o hodně. A když se výplaty posčítají, máte najednou na krku mnohasetmilionový rozpočet. Aby se takový film vůbec vyplatilo točit, musel by Disney opravdu silně věřit tomu, že diváci budou do kina chodit jak na Endgame.

Uvidíme, zda k nějakému podobnému mega návratu nakonec skutečně dojde. Zatím to působí jen jako snaha o vyřešení tvůrčích problémů penězi a odkládání nevyhnutelného. Stará parta se může nakrásně ještě jednou vrátit, ale stejně pak bude třeba vyšlechtit nové úspěšné hrdiny, pokud má značka fungovat i v budoucnosti.

Titulní foto je ilustrační, ze starších Avengers

Zdroj: Variety

Galerie: 2

Avengers: Marvel zvažuje návrat celého původního týmu | Fandíme filmu Avengers: Marvel zvažuje návrat celého původního týmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest