Kang: Marvel zvažuje, zda záporáka přeobsadit nebo nahradit úplně jiným

Kang: Marvel zvažuje, zda záporáka přeobsadit nebo nahradit úplně jiným | Fandíme filmu
Marvel
Obvinění vůči Jonathanu Majorsovi se množí a Marvel řeší, jak si bez svého „příštího Thanose“ poradit.

Zatímco dřív bývala Marvel Studios synonymem úspěchu, v posledním roce značka přitahuje spíš negativní zprávy. Za některé problémy si může Marvel sám, další přicházejí zvenčí. V tomhle směru je nejvýraznější blížící se soud s Jonathanem Majorsem, představitelem Kanga. Ten měl být v komiksovém mnohovesmíru příštím ultimátním záporákem, jenže hercova zkažená reputace do dost komplikuje. Podle informací magazínu Variety se vedení Marvelu Majorsem důkladně zaobíralo při svém velkém jednání nad dalším směřováním studia, které vedení společnosti uspořádalo letos v září.

Pro připomenutí: Jonathan Majors byl v dubnu obviněný z násilí vůči svojí partnerce a vystoupily proti němu další údajné oběti. Hercovi zástupci se snažili řízení shodit ze stolu, ale nepodařilo se to a teď v listopadu Majorse čeká soud. Ještě v říjnu se na veřejnost dostaly soudní dokumenty z Británie, kde po jakémsi incidentu (jehož byl Majors účasten) musela hercova expartnerka vyhledat lékařskou pomoc. Dotyčná navíc pracovala pro Marvel jako pohybová trenérka při natáčení Quantumanie a k incidentu došlo během natáčení druhé řady Lokiho. Studio tedy má vazby i na údajnou poškozenou.

Herec ještě před dubnovým obviněním přišel o svoji tehdejší zastupující agenturu, protože se měl podle zákulisních informací k jejím zaměstnancům chovat „brutálně“. Jonathan stále jakoukoliv vinu popírá, nicméně vedle již nyní veřejných obvinění je tu ještě skutečnost, že hercovi právní zástupci podle informací Variety usilují o to, aby některé skutečnosti, které vyjdou najevo během chystaného soudního líčení, nebyly zpřístupněné veřejnosti. Což může vyvolávat podezření, že proti Majorsovi vypovídaly i další údajné oběti (nebo nějaké důkazní materiály).

Pořád nelze vyloučit, že soud herce očistí. Jeho reputace je nicméně v tuhle chvíli zásadním způsobem nalomená. Herec se může do budoucna vracet k dalším soudům a hrozí, že při propagaci jakékoliv příští marvelovky nebudou mít novináři otázky na film (seriál), ale spíš na obvinění, jimž herec čelí. I bez právních potíží nicméně Majorsovou pozicí otřásl už neúspěch Ant-Mana a Wasp: Quantumanie, kde se měl padouch ve velkém stylu představit celému filmovému světu. Namísto toho zůstal snímek na okraji zájmu.

Kang (a jeho různé formy), jehož Majors hraje, přitom měl být středobodem nejbližší marvelovské budoucnosti. Ústředním záporákem zodpovědným za masivní potíže napříč komiksovým multiversem, kolem kterého se bude úplně všechno točit. Studio si zřejmě počká na verdikt soudu, nicméně podle Variety se na zmiňovaném zářijovém jednání rozebíraly potenciální záložní plány.

Aktuálně jedna z Kangových variant vystupuje v sérii Loki, kde podle insiderů poslední epizoda poukazuje k tomu, že má padouch (nepřekvapivě) příště vystupovat v Avengers: The Kang Dynasty. Lokiho už bohužel nebylo možné nějak upravit. Stávky herců a scenáristů znemožňovaly do hotového seriálu jakkoliv výrazněji zasahovat a posunutí premiéry zřejmě nebylo na stole.

Takže co dál? Marvel prý probíral i extrémní řešení, kdy by postavu Kanga zcela opustil a nahradil jiným padouchem, třeba Doktorem Doomem. A vyloučené není ani Kangovo přeobsazení. V minulosti už byli přeobsazení Bruce Banner či War Machine, takže precedent v rámci univerza existuje. Jen setrvání Majorse v roli v tuhle chvíli působí jako téměř vyloučená možnost. Tak či tak musí Marvel učinit zásadní rozhodnutí co nejdřív. Avengers: The Kang Dynasty se měli začít točit už začátkem příštího roku. S odklady ostatních filmů (kvůli stávkám) sice může být na příští Avengers víc času, ale jestli se studio chce do budoucna vyhnout uspěchaným produkcím a nejrůznějším úpravám na poslední chvíli, pak by mělo další dění naplánovat s co největším předstihem.

Titulní foto: Jonathan Majors v Lokim

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest