Transformers: Co robotům přinese budoucnost

Transformers: Co robotům přinese budoucnost | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Kdo má režírovat, spojení s G.I. Joe a výlet mimo Zemi. Robotická sci-fi série pokračuje.

Nejnovější Transformers, s podtitulem Probuzení monster, byli uvedení do kin začátkem června. Už 12. června režisér Steven Caple Jr. v rozhovoru uvedl, že začal se studiem Paramount vyjednávat o tom, že bude najatý pro další pokračování. Tehdy podobné úvahy působily trochu předčasně. Aktuálně už máme poměrně dobrou představu o tom, jak film v kinech nakonec dopadl.

Zatím je celosvětově utrženo necelých 434 milionů. Finální tržba zřejmě nepřesáhne 440 milionů. Rozpočet byl dvousetmilionový, náklady na propagaci minimálně stomilionové. Provozovatelé kin dostávají zhruba polovinu z prodaných vstupenek. To znamená, že po opuštění kin film bude zhruba 80 milionů v mínusu. To není ideální, ale ještě přijde domácí video a zřejmě to není takový průšvih, aby natáčení dalšího dílu nemělo přinejmenším šanci. Zvlášť pokud by se opět podařilo srazit náklady, jako u staršího Bumblebeeho. Transformers navíc s Paramountem spolufinancuje hračkářský gigant Hasbro, pro který je hlavní, aby prodal víc figurek. Takže ano, natáčení dalšího filmu je reálné. Navíc je Probuzení monster třetí nejlépe recenzovaný díl série, čili asi není důvod, proč případné příští natáčení nesvěřit právě Capleovi.

Kdy film uvidíme? Psaní scénáře podle producenta Lorenza di Bonaventury ještě nezačalo a to se nezmění, dokud bude trvat aktuální stávka scenáristů. Lorenzo se tak domnívá, že by další snímek mohl dorazit v roce 2026. Čeho se můžeme v příštím filmu dočkat?

V Probuzení monster se ukázal kolosální pojídač světů Unicron, který byl zatím zastaven, ale nikoliv poražen. Už dřív jsme slyšeli, že se k němu ty následující chtějí vrátit. Ultimátní hrozba je tedy jasná. Pokud jde o Unicronovy poskoky, mohou se znovu vrátit Terroconi. Větší prostorou mohou dostat Predaconi, kteří se zatím ve filmech jen mihli. A vždy se samozřejmě mohou na scénu vrátit Decepticoni, v čele s legendárním Megatronem.

Krom robotů se počítá také s účastí lidských postav. A to ne jen tak ledajakých. Velkým tématem je sloučení série s G.I. Joe. V závěru Probuzení monster se ukázalo, že hlavní hrdina Noah (Anthony Ramos) do jednotky super vojáků narukoval. Už dříve filmaři poodhalili, jak chtějí G.I. Joes k Transformerům zakomponovat. Jak už bylo řečeno, scénář zatím není napsaný, ale idea je taková, že Joové budou bojovat spolu s Autoboty proti nepřátelské robotické hrozbě.

Prozatím se postavy prostě objeví a stanou součástí příběhu. Nebude se zkoumat jejich původ nebo hlouběji řešit svět Joů a jejich mytologie. Diváci se s nimi seznámí a čistě teoreticky mohou v budoucnu dostat třeba i vlastní film, ale není to nijak pevně dané či naplánované, je to prostě možná varianta budoucího vývoje. Agent Burke (Michael Kelly), který se objevil v závěru Probuzení monster, byl záměrně vykreslený dost vágně, aby případně mohla být postava v budoucnu odhalena jako někdo významný ze světa G.I. Joe.

Režisér Caple Jr. také hodně mluví o tom, že by se rád spolu se sérií podíval mimo planetu Zemi. Chce zvětšit měřítko a navštívit další místa, kde roboti sídlí, tak jako je tomu například v komiksech, z nichž filmaři mohou čerpat inspiraci. Celkově by prý mohla sága pozvolna nabrat daleko větší měřítko. Jedním z důvodů, proč byli do série uvedení Maximalové je právě to, že mohou dveře k dalším světům otevírat.

Než se potenciálního pokračování Probuzení dočkáme, dorazí Transformers Jedna (Transformers One), celovečerní animovaný film pro kina, který bude zasazený přímo na planetu Cybertron. Do našich kin má být uveden 12. září 2024.

Foto: Transformers: Probuzení monster

Zdroje: One Take News, The Hollywood Reporter, Deadline, EW, SFF Gazette

Galerie: 3

Transformers: Co robotům přinese budoucnost | Fandíme filmu Transformers: Co robotům přinese budoucnost | Fandíme filmu Transformers: Co robotům přinese budoucnost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest