Transformers: Příští film ukáže jejich zrod a znesváření

Transformers: Příští film ukáže jejich zrod a znesváření | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
V plánu je rovnou trilogie animovaných velkofilmů z robotické planety Cybertron, kde Optimus a Megatron byli přáteli.

Už minimálně od roku 2015 čas od času píšeme o tom, že by společnost Hasbro, studio Paramount či producent Lorenzo di Bonaventura rádi připravili celovečerní Transformers film zasazený na planetu Cybertron, z níž robotické bytosti pocházejí. Postupně se ustálilo, že film bude animovaný, jako režisér byl najatý Josh Cooley (Toy Story 4) a loni dokonce byl oznámen termín premiéry: Se snímkem se v tuto chvíli počítá na červenec 2024. Dosud jsme ale o filmu slyšeli naprosté minimum podrobností.

Teprve teď se o projektu rozpovídal v rozhovoru pro Collider di Bonaventura. A odhalil toho docela dost: Na začátku byla myšlenka natočit film o prapůvodu Transformerů. Zvažovalo se, že by vznikl klasicky hraný film (nebo v tomhle případě možná plně digitální, ale fotorealistický – podobně jako tomu bylo například u Lvího krále), ale záhy převládl názor, že by to bylo příliš drahé.

Proto byla upřednostněna varianta zrealizování příběhu v animované podobě, kde nebudou mít filmaři žádná omezení. Uvidíme prý Cybertron zpracovaný tak, „jako nikdy předtím“. Snímek je koncipovaný jako příběh zrodu Transformerů a počátk§ Optima Primea a Megatrona. Setkáme se s nimi v době, kdy ještě byli mladí a byli přátelé. Dozvíme se, co z nich udělalo smrtelné nepřátele.

Uvidíme prý, jak Transformeři nejprve vzkvétali, jen aby se záhy začali mezi sebou hádat. Poznáme, jak se celá vyspělá společnost rozpadla. Jak roboti zdola postupně začali zpochybňovat pevně danou společenskou hierarchii a Cybertron to uvrhlo do hlubokého konfliktu. Diváci, kteří jsou transformeří mytologií nepolíbení, si pád Cybetronu mají představit podobně jako pád Supermanova rodného Kryptonu, kde také vesmírná vyspělá civilizace kvůli vnitřním rozporům nedokázala zamezit vlastnímu pádu.

V rámci společenského bujení budeme sledovat zrání Optima a Megatrona, kteří si hledají vlastní cestu životem. Pokládají si důležité otázky o fungování společnosti, táhne je to k sobě, ale zároveň nacházejí další a další důvody k nesouhlasu. Má jít o emotivní příběh, na němž by podle di Bonaventury ideálně měla být vystavěna celá trilogie filmů. Není naplánovaná detailně, produkce se soustředí čistě na to, aby připravila jeden dobrý film, ale pokud by ten zaznamenal divácký úspěch, pak je půda pro další vyprávění připravena.

Plán zní rozhodně ambiciózně a v animovaném formátu by se snímek mohl vyhnout momentům, které čas od času působí v hraném zpracování směšně. Zároveň se nabízí otázka, zda je téma společenského rozpadu ideální zrovna pro příběh vystavěný na plastikových autíčkách hračkářské korporace. Ale nebudu dělat předčasné závěry, třeba filmaři příjemně překvapí. Jak projekt působí na vás?

Titulní foto je ilustrační, z filmu Bumblebee

Zdroj: Collider

Galerie: 4

Transformers: Příští film ukáže jejich zrod a znesváření | Fandíme filmu Transformers: Příští film ukáže jejich zrod a znesváření | Fandíme filmu Transformers: Příští film ukáže jejich zrod a znesváření | Fandíme filmu Transformers: Příští film ukáže jejich zrod a znesváření | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest