Borderlands: Velká vesmírná sci-fi konečně míří mezi diváky

Borderlands: Velká vesmírná sci-fi konečně míří mezi diváky | Fandíme filmu
Lionsgate
Adaptace populární videoherní série oznámila datum premiéry.

O tom, že vzniká adaptace videoherní sci-fi Borderlands jenom u nás na webu píšeme od roku 2015. V roce 2020 se jí ujal jako režisér Eli Roth a věci se konečně daly do pohybu. Ale jen do pomalého. Vývoj zřejmě zbrzdila pandemie, ačkoliv nakonec se nějak film natočit podařilo. Jak přesně, to ukáže teprve čas. Ještě začátkem letošního roku probíhaly přetáčky, na které navíc musel dohlídnout náhradní režisér. Nakonec se asi všechno podařilo nějak dotlačit ke zdárnému cíli, protože teď snímek oznámil datum premiéry.

V kinech se Borderlands dočkáme 8. srpna 2024. Na ten termín zatím není ohlášená žádná zásadní konkurence, o týden později pak bude o diváckou pozornost s Borderlands soutěžit Alien: Romulus. A ještě doplňme takovou malou kuriozitu. Pod film jsou jako scenáristé podepsaní Eli Roth a Joe Crombie. Internetem se začal šířit drb, že druhý jmenovaný je ve skutečnosti pseudonym Craiga Mazina, zkušeného scenáristy Černobylu nebo The Last of Us. Mazin to však nedávno popřel.

Synopse Borderlands: Lilith (Cate Blanchett), nechvalně proslulá desperátka s tajuplnou minulostí, se neochotně vrací na svou domovskou planetu Pandoru, aby tam našla ztracenou dceru nejmocnějšího parchanta ve vesmíru, Atlase (Edgar Ramirez). Lilith nachází nečekané spojence: Rolanda (Kevin Hart), bývalého elitního žoldáka, který zoufale touží po vykoupení, malou Tinu (Ariana Greenblatt), divokou prepubescentní specialistku na demolice, Kriega (Florian Munteanu), Tinina svalnatého ochránce s vadou řeči, Tannis (Jamie Lee Curtis), vědkyni, která nemá tak úplně jasno, kde začíná a končí realita, a Claptrapa (Jack Black), robota, který si nedokáže odpustit chytrácké poznámky. Nepravděpodobní hrdinové musí bojovat s vesmírnými monstry a nebezpečnými bandity, aby našli a ochránili ztracenou dívku, která možná drží klíč k nepředstavitelné síle. Osud vesmíru by mohl ležet v jejich rukou, ale budou bojovat ještě za něco důležitější: Jeden za druhého.

Foto: Lionsgate

Zdroje: Lionsgate, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest