Borderlands: Nákladný sci-fi velkofilm nabírá za pochodu nového režiséra

Borderlands: Nákladný sci-fi velkofilm nabírá za pochodu nového režiséra | Fandíme filmu
2K Games
Videoherní kletba pokračuje, natáčení adaptace další hry neprobíhá hladce.

Celovečerním filmům natočeným na motivy videoher jako by nebylo souzeno existovat. Když už nějaké vzniknou, jsou většinou hodnoceny přinejlepším průměrně. To se ale bavíme o stavu, kdy se dílo skutečně podaří dokončit. O celé řadě herních adaptací se akorát mluví a natáčení se rok za rokem jenom odkládá. Dlouho to platilo také o sci-fi akci Borderlands. O té píšeme od roku 2015, ale natáčení začalo teprve předloni. To je na první pohled dost dlouhá doba na to, aby už film klepal na dveře kin. Patáliím však ještě není konec.

Během víkendu přišla z Hollywoodu nečekaná zpráva, že snímek čekají dva týdny přetáček. To by ještě nebylo nic zas až tak neobvyklého, drahé velkofilmy se takhle prostě dělají – připraví se hrubá verze, ve střižně se zjistí, co je třeba doladit a to se pak dotočí. V případě Borderlands to má základní háček: Přetáčky nezajistí dosavadní režisér Eli Roth, ale jako náhradník se jich ujme Tim Miller.

Nejprve se objevily klasické spekulace o tom, že byl Roth propuštěný, ale servery One Take News a Deadline malují maličko odlišný obrázek: Extrémně se zkomplikoval harmonogram. S přetáčkami už nejde příliš dlouho otálet a nepodařilo se najít volný termín, kdy by měli čas jak všichni potřební herci, tak režisér Roth. Ten totiž v březnu začne natáčet úplně jiný film. Deadline tvrdí, že všechny změny probíhají v přátelském duchu a One Take News dodávají, že Roth s Millerem úzce spolupracuje na tom, aby byl výsledek co nejlepší. Pokud to tak opravdu je, pak je to samozřejmě jedině dobře, zároveň ale lze tušit, na nějaké nečekané obtíže produkce narazit musela, protože jinak by se nestalo, že by měl původní režisér naplánovaný jiný projekt na dobu, kdy je na Borderlands potřeba stále ještě pracovat.

Miller začínal jako tvůrce digitálních triků a animovaných sekvencí, jako režisér natočil Deadpoola a Terminátora: Temný osud, popřípadě pracuje na seriálu Love, Death & Robots. Roth je zajetý tvůrce hororů, který se může pochlubit snímky jako Cabin Fever, Hostel nebo Čarodějovy hodiny.

Film, kvůli kterému už nemá Roth na Borderlands čas, je Thanksgiving. To je původně jeden z falešných trailerů, které byly uvedeny v rámci projektu Grindhouse od Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze. Na základě trailerů Mačeta a Somrák s brokárnou už byly natočeny celovečerní filmy. Teď se dočká i Thanksgiving, který je ve falešném traileru vykreslený jako extrémně násilná hororová vyvražďovačka z období Díkůvzdání. Scénář napsal Jeff Rendell, který dosud žádné scenáristické zkušenosti nemá. Pusťte si falešný trailer:

Synopse Borderlands: Lilith (Cate Blanchett), nechvalně proslulá desperátka s tajuplnou minulostí, se neochotně vrací na svou domovskou planetu Pandoru, aby tam našla ztracenou dceru nejmocnějšího parchanta ve vesmíru, Atlase (Edgar Ramirez). Lilith nachází nečekané spojence: Rolanda (Kevin Hart), bývalého elitního žoldáka, který zoufale touží po vykoupení, malou Tinu (Ariana Greenblatt), divokou prepubescentní specialistku na demolice, Kriega (Florian Munteanu), Tinina svalnatého ochránce s vadou řeči, Tannis (Jamie Lee Curtis), vědkyni, která nemá tak úplně jasno, kde začíná a končí realita, a Claptrapa (Jack Black), robota, který si nedokáže odpustit chytrácké poznámky. Nepravděpodobní hrdinové musí bojovat s vesmírnými monstry a nebezpečnými bandity, aby našli a ochránili ztracenou dívku, která možná drží klíč k nepředstavitelné síle. Osud vesmíru by mohl ležet v jejich rukou, ale budou bojovat ještě za něco důležitější: Jeden za druhého.

Termín uvedení zatím neznáme.

Foto je ilustrační, videohra Borderlands

Zdroje: Deadline, One Take News

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest