Aquaman 2 bude do velké míry samostatný film

Aquaman 2 bude do velké míry samostatný film | Fandíme filmu
Warner Bros.
V DC Studios chtějí začít novou kapitolu s čistým štítem. Je čím dál méně pravděpodobné, že by se někdo z dosavadních herců ještě vracel.

DC Studios zaznamenaly konečně výhru, když se obsazení nového Supermana setkalo s pozitivním přijetím. Jinak ale letošní rok za moc nestál. Shazam 2 prošuměl, The Flash vyloženě propadl. Okamžitě se začalo debatovat o tom, zda tito hrdinové budou mít ještě ve světě DC místo, až nový Superman dorazí a před ním přijde čerstvý start.

Když řízení filmového světa DC převzali před časem James Gunn a Peter Safran, tak uváděli, že někteří z dosavadních hrdinů (a jejich současných představitelů) mohou být do nové kontinuity přeneseni. S tím, jak se jednotlivé filmy střídaly v neúspěchu ale začalo znít méně a méně pravděpodobně, že se to opravdu stane. A teď to vypadá, že si prostor pro tichý odchod ze sdíleného komiksového světa DC dělá také Aquaman.

Režisér Aquamana 2 (Aquaman and the Lost Kingdom) James Wan poskytl rozhovor serveru ComicBook.com, který se jej zeptal přímo na to, jak do širší budoucnosti DC zapadá nebo nezapadá jeho připravované pokračování podvodního hitu. Wan na to šel trochu zeširoka a odpověděl, že vlastně už první Aquaman byl hodně samostatný film a odehrával se prakticky ve vlastním světě. Dvojka se k problematice provázání s dalšími superhrdiny podle Jamese staví v podstatě stejně. Diváci podle něj milují Jasona Momou v hlavní roli a jeho barvitý podmořský svět. A ve „Ztraceném království“ to publikum dostane znovu, akorát v ještě větším měřítku.

The Hollywood Reporter se o několik týdnů dříve Wana zeptal, zda se Aquaman 2 musel nějak upravovat kvůli velkému restartu světa DC, jenž po uvedení The Flashe přichází. Na to režisér odvětil, že různé úpravy dělal prakticky po celou dobu příprav, protože další směřování DC se v posledních letech neustále měnilo. Udržet krok s těmi změnami nebylo na jednu stranu úplně jednoduché, na stranu druhu je Aquaman tak oddělený od ostatních hrdinů, že jde skoro o samostatnou sérii a vliv ostatních DC filmů nakonec není až tak velký.

Asi stále nelze vyloučit, že Aquaman 2 utrží v kinech bambilion dolarů, a následně vedení Warner Bros. bude tlačit na to, aby se Jason Momoa k roli ještě vrátil. Ale jinak všechno nasvědčuje tomu, že v DC Studios chtějí v maximální možné míře za dosavadními filmy udělat čáru a spolu s připravovaným Superman: Legacy začít znovu a po svém. Určitá nejistota kolem toho, zda dosavadní kontinuita končí nebo ne, se nejspíš dělá jen z marketingových důvodů...

Aquamana 2 režíruje opět James Wan. Scenáristou je David Leslie Johnson-McGoldrick. Jason Momoa se vrací jako Aquaman, Amber Heard jako Mera, Yahya Abdul-Mateen II jako Black Manta, Dolph Lundgren jako Nereus a Patrick Williams jako Orm. Nově obsazený byl do zatím blíže neurčené role Pilou Asbæk.. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 21.12. 2023.

Foto: Warner Bros. / DC Studios

Zdroje: ComicBook.com, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest