Drago ve svém filmu podle Lundgrena může prchat před válkou

Drago ve svém filmu podle Lundgrena může prchat před válkou | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit další 1 obrázek
Rockyho protivník Drago by ve vlastním filmu mohl tak trochu zavzpomínat na časy boje USA se SSSR.

Ivan Drago možná není nejdůležitější nebo nejpropracovanější Rockyho oponent, ale rozhodně lze argumentovat, že je ten nejvýraznější. Jednoduše proto, že jej ztvárnil dvoumetrový Dolph Lundgren, proto, že je pravým opakem Rockyho (cit vs. strojový trénink) a proto, že jejich souboj byl obalený tak výraznou ikonografií (USA vs SSSR za časů studené války). Teď by Lundgren podobný politický podtón rád zopakoval.

Herec se k roli vrátil ve snímku Creed II z roku 2018, kde Ivan trénuje svého syna Viktora (Florian Munteanu) pro zápas proti Adonisi Creedovi, synovi Apolla Creeda, jehož v 80. letech zabil v ringu. V roce 2021 poprvé Lundgren prozradil, že studio zvažuje Dragův spin-off. O rok později bylo oznámeno, že Robert Lawton píše scénář. A letos v březnu bylo znovu potvrzeno, že je projekt stále v přípravě. Lundgren teď přinesl několik podrobností:

V rozhovoru pro Screen Rant uvedl, že studio MGM na projektu stále pracuje, ale přípravy se v jednu chvíli zadrhly. Scénář (zřejmě ten Lawtonův) se nikomu nelíbil a momentálně studio hledá nového scenáristu. Dolph dále doplnil, že bylo v plánu Dragův samostatný film začít opět na Ukrajině, kde startoval i jeho příběh v Creedovi II. Momentálně však Rusko na Ukrajině rozpoutalo válku, takže by otec a syn Dragovi měli o to větší důvod, proč se znovu vypravit do Ameriky. Snímek by tak nabídl nejen příběh boxerský, ale také imigrantský. Lundgrenovi se tenhle nápad hodně líbil, takže doufá, že se podaří najít vhodného člověka, který z myšlenky dokáže rozvinout zajímavý scénář.

Točit o otci a synovi Dragových samostatný celovečerní film mohlo dopředu působit jako naprosté ždímání dojné krávy, nicméně pokud by byl skutečně do děje zakomponovaný politický podtext, tak třeba by to snímek dokázalo dostatečně odlišit o desítek jiných tuctových boxerských filmů. Anebo při nesprávném zacházení dokonale pohřbít…

Foto je ilustrační: Dolph Lundgren v Creedovi II

Zdroj: Screen Rant

Galerie: 2

Drago ve svém filmu podle Lundgrena může prchat před válkou | Fandíme filmu Drago ve svém filmu podle Lundgrena může prchat před válkou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest