Rocky: Studio chce další díl boxerské série

Rocky: Studio chce další díl boxerské série | Fandíme filmu
United Artists
Sylvester Stallone má jiný pohled na věc. Vysvětluje svůj vztah k právům, k chystanému Dragovi a Creedovi III.

Možná jste na internetu zaznamenali, že se Sylvester Stallone rozhořčil kvůli právům série Rocky. I když Rockyho vymyslel, pro sedm filmů (včetně Creeda II) napsal scénář, čtyřikrát režíroval a sedmkrát postavu hrál, nepatří mu ani část práv a nemá nad značkou vůbec žádnou kontrolu. Nedávno se veřejně rozčílil na producenta Irwina Winklera, že mu není ochotný dopřát díl koláče.

V aktuálním rozhovoru pro The Hollywood Reporter Stallone vysvětlil, proč se takhle rozzuřil zrovna teď. Studio za ním totiž přišlo s tím, že by rádo natočilo další celovečerní film s Rockym. A Sly byl ochotný nabídku přijmout. Ale pouze pod podmínkou, že se narovnají právní vztahy. Před 45 lety se práv vzdal, protože byl mladý, Hollywoodu nerozuměl a zkrátka byl rád, že má možnost natáčet. Je mu jasné, že zpětně už nic moc nezmění, ale pokud by se účastnil dalšího projektu s Rockym, chtěl mít podíl. Chtěl mít producentskou pozici, procenta ze zisku a především se znovu nechtěl dostat do situace, kdy někteří producenti (jmenovitě Irwin Winkler a jeho bližní, které Irwin ke značce programově dosazuje) nehnou prstem, ale kvůli právním vztahům mají moc projekt kompletně blokovat, pokud nedostanou požadované peníze, nebo na producentské pozice nejsou dosazení lidé dle jejich výběru.

Winklerova strana není ochotná ze svých nároků slevit a Stallone momentálně není ochotný být znovu v podřízené situaci popsané výše. Aktuálně tedy další Rocky se Stallonem není na pořadu dne. Je dost dobře možné, že až zase jednou nějaký Rocky vznikne, už bude v roli vystupovat někdo jiný (protože Hollywood nikdy žádnou populární značku nenechá úplně odejít).

Kvůli sporu s Winklerem se Stallone rozčílil i na chystaný film Drago, kde se v klasické roli má vrátit Dolph Lundgren. Sylvester ujišťuje, že přímo s Lundgrenem už si situaci vyříkali a jsou znovu zadobře, jen prostě znovu platí, že je Sly naštvaný, že se točí další projekt spojený s Rockym, u něhož mu nebyla nabídnuta vůbec žádná forma participace.

Chybět bude Stallone i ve filmu Creed III, ačkoliv v jedničce i dvojce vystupoval. Představitel hlavní role a režisér Michael B. Jordan nedávno uvedl, že se se Slyem shodli na tom, že už by se Adonis Creed měl od Rockho emancipovat. Stallone to nicméně vidí maličko jinak. The Hollywood Reporteru řekl, že celá situace je politováníhodná. Produkce se vydala úplně jiným směrem, než by Creedovi doporučil on sám. Říká, že osobně je daleko víc sentimentální a ačkoliv svým hrdinům nakládá, nemá rád výrazně temné příběhy, protože se domnívá, že ve skutečném životě je temnoty dost. Tímhle směrem se zřejmě Creed III vydal, Stalloneovi ten směr nesedí a u pokračování nefiguruje.

Titulní foto: Sylvester Stallone ve filmu Rocky

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest