RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy

RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 8 obrázků
Amazon koupil hromadu známých značek včetně Růžového pantera či Sedmi statečných a chystá nové filmy a seriály.

Společnost Amazon loni za 8 a půl miliardy amerických dolarů koupilo historické studio MGM. Důvodem bylo získání bohatého archivu pro vlastní streamovací službu Amazon Prime Video, ale také práv pro řadu populárních značek, které jde do budoucna těžit. V Amazonu během uplynulého roku zkoumali, které značky mají potenciál pro úspěch ve filmu nebo televizi, a které zároveň nemají práva složitě propletená s nějakými dalšími společnostmi a lze s nimi tudíž okamžitě pracovat.

Dle informací serveru DeadlineAmazon začal sondovat u předních hollywoodských tvůrců, zda by o některé ze značek měli zájem. Zároveň příležitost některé látky zpracovat dostanou také filmaři, kteří už s Amazonem spolupracovali v minulosti. Ve hře jsou v tuhle chvíli následující značky:

RoboCop: Slavná akční sci-fi představila v 80. letech satirický příběh roboticky resuscitovaného policisty, který je souběžně vyšetřovatelem, soudcem i katem. Značka se mnohokrát vrátila, nikdy už ne na tak vysoké úrovni, jaké dosáhl původní snímek. Aktuálně má o něco vyšší prioritu seriál, ale film je zvažovaný také. V roce 2019 se plánoval snímek RoboCop Returns, navazující na původní film, ale momentálně se nezdá, že by bylo v plánu rozvíjet zrovna tuhle myšlenku.

Stargate (Hvězdná brána): V klasické akční sci-fi z devadesátek našli archeologové bránu k cizím světům. Skrze ni se pozemšťané spojovali s dalšími kouty vesmíru nejen v původním filmu, ale i v úspěšných volně navazujících seriálech. Původní autoři Dean Devlin a Roland Emmerich plánovali asi před deseti lety novou trilogii, tak kdo ví, třeba opět dostanou příležitost. Amazon chce nejprve připravit nový Stargate film, následně i seriál.

Pravá blondýnka (Legally Blonde): Komedie o blondýně, která pokoří stereotypy z klišovitých anekdot na přelomu letopočtu proslavila Reese Witherspoon. Několik let zpátky oznámil premiéru třetí díl, ale nikdy na něj nedošlo, termín byl z kalendáře opět tiše stažen. Aktuálně je v plánu nový film, možná i TV série.

Růžový panter (The Pink Panther) je známá série detektivních komedií s Peterem Sellarsem, jež se dočkala řady pokračování, remaku se Stevenem Martinem a animovaného seriálu, kde vystupoval přímo antropomorfní růžový panter. Pár let zpátky se jednalo o dalším možném restartu, ale nedošlo k němu. Momentálně Amazon zvažuje celovečerní film, zřejmě animovaný.

Poltergeist: Klasický hororový snímek pro celou rodinu připravili v 80. letech Tobe Hooper a Steven Spielberg. Film o domácnosti sužované duchem z televize následovalo několik pokračování a remake. Podle serveru Deadline se připravuje „projekt“, není zřejmé, zda film nebo seriál. Každopádně by mělo jít o jednu ze značek, jež přijde na řadu až o něco později.

Na základě zlodějské série Aféra Thomase Crowna (The Thomas Crown Affair), westernu Sedm statečných (The Magnificent Seven), muzikálu Sláva (Fame) a komedie Holičství (Barbershop) se aktivně vyvíjejí televizní seriály.

O dalších plánech s boxerskou sérií Creedbyla řeč v minulosti, souběžně s tím by ale měl podle Deadline vzniknout také seriál nějakým způsobem odvozený od Rockyho. V minulosti se objevovaly zvěsti o seriálu z Rockyho mládí, ale kdo ví, zda je v plánu právě tato varianta, nebo něco jiného. Série by mohla vznikat ve spolupráci se Sylvesterem Stallonem.

Pokud jde o největší značku studia MGM, Jamese Bonda, ten je i nadále spravovaný v partnerství se společností EOn, jež si nepřeje vyrábět související televizní seriály. Nadále je v plánu připravovat pouze celovečerní filmy.

Uvidíme, který projekt nakonec půjde do výroby jako první a jestli několikrát proprané značky ještě budou mít co nabídnout, nebo se bude jen vařit z vody.

Zdroj: Deadline

Holičství

06.08.2002 | USA
Komedie, Drama
Info o filmu

Galerie: 9

RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu RoboCop, Hvězdná brána a další známé značky chystají nové filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest