Rychle a zběsile 10: Z hrdinů se stanou padouši a naopak

Rychle a zběsile 10: Z hrdinů se stanou padouši a naopak | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Torettova parta se musí připravit na zrádce ve vlastních řadách. Jsou tu nové fotky z filmu.

Už zítra uvidíme první trailer pro Rychle a zběsile 10 (Fast X), údajně předposlední díl automobilové akční ságy. Režisér Louis Leterrier říká, že s blížícím se koncem přichází válka, která se neobejde bez velkých obětí. Když tak dlouho za něco bojujete, naděláte si nepřátele. Proti Dominicu Torettovi (Vin Diesel) se postaví rovnou celá skupina nepřátel, kdy v čele stojí stará známá Cipher (Charlize Theron) a nováček Dante, jehož ztvárnil Jason Momoa. Jeden jsou horší než druhý a Cipher dává dohromady svůj nejnovější plán.

Na šachovnici se objevují další nové figury, u nichž není jasné, na které straně barikády vlastně stojí. Mezi nimi také Tess, nová záhadná postava, již hraje Brie Larson. Co je však daleko nejhorší, podle Leterriera dojde ke zradě (zradám?) ve vlastních řadách. Z hrdinů se stanou záporáci a naopak. Druhou variantu už jsme viděli. Na stranu hrdinů se postupně přidala celá řada jejich oponentů v čele Hobbsem a Shawem. A vlastně už úplně první snímek začíná soupeřením Toretta s O'Connerem. Ale zrádce ve vlastních řadách, to může být nepříjemné. Jenže kdo by to mohl být?

V minulosti už se proti hrdinům otočila Letty po ztrátě paměti a dokonce sám Dominic, když byl vydíraný. Pakliže by nešlo o podobnou dočasnou záležitost, tak si dovolím tvrdit, že by fanoušci neskousli pokud by se na temnou stranu síly přidal někdo z ústřední rodiny. Takže buď zradí někdo z úplně nových postav, kdo se bude nejprve tvářit jako spojenec, anebo někdo, kdo se objevil až v posledních filmech a fanoušci k němu tedy nemají takový vztah. Potenciálně tedy Little Nobody (Scott Eastwood), Buddy (Michael Rooker), Magdalene Shaw (Helen Mirren), Leysa (Cardi B), v nejhorším případě Ramsey (Nathalie Emmanuel). Velké halo by jistě vyvolalo, pokud by se na stranu zla přidala jedna stará známá postava, která se má údajně vrátit. Nebo myslíte, že se proti zbytku rodiny může otočit někdo z ústředních hrdinů? Dejte vědět v komentářích.

Režisér Leterrier ještě pro magazín Empire dodal, že oproti předchozím režisérům vrátil akci víc na Zem. Prý preferuje reálnější kaskadérské scény, které digitální triky pouze jemně doladí. Ačkoliv by část fanoušků uvítala, kdyby tomu tak bylo, Louisovo vyjádření je minimálně zavádějící. Jako režisér se připojil až dodatečně. Všechno už bylo naplánované, on pouze dokončil předem dané úkoly. Takže buď se menší důraz na triky plánoval už před jeho příchodem, anebo těch triků bude stejně jako posledně. Akční scény z velké části točí sekundární štáb, který pracoval už před Louisovým nástupem do funkce. Na klíčových pozicích sekundárního štábu pracovaly do značné míry stejné osobnosti, jako u předchozích dílů. A ze zákulisních fotek je jasně patrné, že se podstatná část filmu točila před modrým pozadím a v nepojízdných automobilech na „houpačce“, kde štáb může před modrým (zeleným) pozadím simulovat, že to s hercem uvnitř hází. Takže nějaké zásadní snížení počtu bláznivých trikových scén ve skutečnosti příliš pravděpodobné není.

Dole v galerii najdete nejnověji zveřejněné fotografie. Daniela Melchior (která hraje jednu z nových postav) sdílela jednu ze zákulisí, takže se můžete podívat, že bez triků se produkce skutečně neobejde. A nezapomeňte se opět stavit zítra, až bude zveřejněný nový trailer.

V Rychle a zběsile 10 vystupují Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludarcis, Sung Kang, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Cardi B, Charlize Theron, Daniela Melchior, Brie Larson, Jason Momoa, Scott Eastwood, Jason Statham a Alan Ritchson. Režíruje Louis Leterrier. Datum premiéry je momentálně ohlášené na 18. května 2023.

Foto: Universal Pictures, Daniela Melchior

Zdroje: Empire I, II, Daniela Melchior

Galerie: 5

Rychle a zběsile 10: Z hrdinů se stanou padouši a naopak | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Z hrdinů se stanou padouši a naopak | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Z hrdinů se stanou padouši a naopak | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Z hrdinů se stanou padouši a naopak | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Z hrdinů se stanou padouši a naopak | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest