Rychle a zběsile 10 krvácí miliony, vybralo si nového režiséra

Rychle a zběsile 10 krvácí miliony, vybralo si nového režiséra | Fandíme filmu
Universal
Objevily se zvěsti o tom, proč dosavadní režisér odešel.

Minulý týden opustil režisér Justin Lin Rychle a zběsile 10. Zcela nečekaně, několik dní poté, co začalo natáčení. Studio od té chvíle usilovně hledalo náhradu a teď už víme, kdo by se jí měl stát. Nově by se měl Fast X ujmout Louis Leterrier (Utržený ze řetězu, Kurýr, Neuvěřitelný Hulk, Lupin). Podle magazínu Deadline má dobré vztahy s ředitelkou studia Universal a od začátku byl přední volbou. Ještě je však třeba dořešit Leterrierův harmonogram – režisér už měl nějaké projekty naplánované. Pokud se vše podaří sladit, měl by Louis podle The Hollywood Reporteru usednout na režijní sesličku už za pár dní, aby se zbytečně neztrácel čas.

Podle informací serveru Variety zatím hlavní herecké hvězdy čekají a točí pouze sekundární štáb, který je určený pro natáčení akčních scén spolu s kaskadéry. Každý den prodlevy může podle zvyklostí z oboru studio stát zhruba 600 tisíc dolarů až milion, v závislosti na tom, co se zrovna mělo točit. Produkce nemůže s návratem k natáčení příliš dlouho otálet, protože ve snímku tentokrát kromě Vina Diesela a spol. hrají také hvězdy jako Charlize Theron, Jason Momoa či Brie Larson, které mají extrémně nabitý diář a zdržet je pro potřeby štábu Rychle a zběsile byť jen o jediný další den, by bylo extrémně obtížné (a nákladné). Rychle a zběsile 10 původně mělo být první polovinou závěrečného dvoudílného příběhu, vzhledem k aktuální situaci však studio Universal prostě natočí jeden film a cokoliv dalšího bude řešit až někdy v budoucnu.

Stále nemáme podrobnosti o tom, proč přesně Justin Lin natáčení opustil (oficiálně se udává, že pro tvůrčí neshody), nicméně bulvární deník New York Daily News tvrdí, že je to opravdu kvůli rozepřím s hlavní hvězdou a producentem Vinem Dieselem, jak fanoušci i hollywoodští komentátoři spekulovali. Podle interního zdroje deníku Diesel chodí na scénu pozdě, nepamatuje si svoje repliky a nedostal se do takové kondice, jaká se od jeho role očekávala. Všichni v produkci prý o jeho chování vědí, ale nikdo se prý neodváží veřejně promluvit. Konkurenční producent se domnívá, že Lin musel být opravdu hodně otrávený, protože se odhadem vzdal honoráře ve výši 10-20 milionů dolarů.

V Rychle a zběsile 10 mají vystupovat Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludarcis, Sung Kang, Charlize Theron, Daniela Melchior, Brie Larson a Jason Momoa. Režíruje opět Justin Lin, který je podepsaný pod díly 3-6 a 9. Datum premiéry je momentálně ohlášené na 18. května 2023.

Foto je ilustrační, Justin Lin při natáčení Rychle a zběsile 9

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, Variety I, II, NY Daily News

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest