Rychle a zběsile 10: Místní protestují proti natáčení v Los Angeles

Rychle a zběsile 10: Místní protestují proti natáčení v Los Angeles | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 1 obrázek
Natáčení Fast X spěje k závěru. Sousedé už nechtějí natáčení u „domu rodiny Torretových“. Vrátí se ještě jedna známá postava?

Pokud jste viděli alespoň pár dílů série Rychle a zběsile, nejspíš si vybavíte dům Torettových, nebo jejich garáž. Často tu jednotlivé filmy končí, když se celá rodina sejde a slaví, že se jí zase jednou podařilo zachránit svět. Scény se točí na skutečném místě v Los Angeles, ve čtvrti Angelino Heights. Místní jsou nicméně proti tomu, aby se sem štáb vrátil také pro Rychle a zběsile 10.

Filmaři si zažádali o povolení na tento pátek (ještě jej definitivně nedostali), zhruba na den. Na místě mají točit vrtulníky, má se namočit silnice, vytvořit atmosferický kouř a má se točit scéna s bezpečnostními složkami (potenciálně tedy policie / záchranáři / hasiči). U domu Torettů tedy nejspíš bude ve filmu živo.

To by místním až tak nevadilo, větší problém mají s tím, co natáčení symbolizuje a dlouhodobě podporuje. Od té doby, co je série slavná, se totiž v okolí domu prohánějí idioti (jinak se to opravdu říct nedá), kteří pořádají ilegální pouliční závody ve skutečnosti. Ruší místní obyvatele ve dne i v noci, když je někdo okřikne, tak umí být hrubí (objevil se dokonce případ vyhrožování střelnou zbraní). Riskantní jízdou ohrožují a ničí cizí majetek, a pak z místa nárazu nezřídka ujíždějí. A co je nejhorší, ohrožují kolemjdoucí na zdraví a životech. V lokalitě bydlí řada důchodců i rodin s malými dětmi.

Jen v Los Angeles dle protestující dosud kvůli pouličním závodům zemřelo dodnes 178 lidí (další byli zraněni). Míra pouličního závodění výrazně narostla po začátku pandemie (můžeme hádat, že závodníci měli více času a lákaly je volnější ulice), jen loni v Los Angeles dokonce o 27%. V oblasti Angelino Heights podle místních dochází k rušení nočního klidu spojeného s automobily (závodění, túrování motorů, dělání „donutů“) prakticky denně. V konkrétní oblasti je nárůst podobných incidentů spojený právě s nárůstem popularity Rychle a zběsile.

Místní nechtějí skrze další filmování do lokality lákat další „fanoušky“ a připadá jim poněkud nevkusné, že studio Universal hodlá v Angelino Heights opět točit, navzdory problémům, k jakým filmy inspirují. Studio potíže se závodícími fanoušky série prakticky nekomentuje (tu a tam značka propaguje bezpečnou jízdu, ale nijak výrazně). Občané po úřadech chtějí, aby natáčení v Angelino Heights nedovolily. Pokud by to přesto udělaly, jsou místní připravení v pátek před filmaři demonstrovat.

Uvidíme, jak se celá situace vyvrbí, každopádně jde o další důkaz toho, že se natáčení chýlí ke konci. Už 15. srpna ohlásil svou poslední klapku Olivier Schneider, který vedl sekundární (akční) štáb. Jeho tým natáčel v součtu 45 dní. A tento pátek by hlavní štáb chtěl točit u domu rodiny Torettů. Kamery se poprvé roztočily před čtyřmi měsíci, závěr je jednoznačně blízko. Takže kdo ví, jestli se u Torettů již tradičně nebude odehrávat poslední scéna celého snímku.

PS: Rychle a zběsile 10 a 11 dříve byly označovány jako dvě poloviny jednoho příběhu. Že by nám informace o kouři a záchranářích naznačovaly, že tentokrát u Torettů doma nezažijeme šťastný konec, ale mrazivé „pokračování příště“? To je ale v tuhle chvíli samozřejmě pouze spekulace – počkejme a uvidíme.

PPS: Fotografii z galerie sdílel režisér Louis Leterrier, když při natáčení slavil narozeniny. Na fotografii tagnul celou řadu kolegů a mezi jmény figuroval i John Cena. Dosud jsme neměli žádnou definitivní zprávu o tom, zda se jeho Jakob po premiéře v devítce znovu vrátí. Že to režisér tímhle nenápadným způsobem potvrdil?

V Rychle a zběsile 10 vystupují Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludarcis, Sung Kang, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Cardi B, Charlize Theron, Daniela Melchior, Brie Larson, Jason Momoa, Scott Eastwood, Jason Statham a Alan Ritchson. Režíruje Louis Leterrier. Datum premiéry je momentálně ohlášené na 18. května 2023.

Titulní foto je ilustrační: Rychle a zběsile

Zdroje: Variety, Louis Letterier, Olivier Schneider

Galerie: 2

Rychle a zběsile 10: Místní protestují proti natáčení v Los Angeles | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Místní protestují proti natáčení v Los Angeles | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest