Rychle a zběsile 10: Vracejí se hned dvě výrazné postavy, které byste nečekali

Rychle a zběsile 10: Vracejí se hned dvě výrazné postavy, které byste nečekali | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
První diváci viděli další díl Rychlé a zběsilé série a poodhalují, co od něj můžeme čekat.

Článek obsahuje spoilery pro Rychle a zběsile 10!

V Americe probíhají testovací projekce hrubého sestřihu Rychle a zběsile 10 (Fast X). Podobné projekce se dělají prakticky pro všechny drahé velkofilmy. Studio si pozve divácký panel, pustí mu poslední sestřih a zkoumá reakci publika. Většinou podobné projekce neslouží jako podklad pro nějaké zásadní překopání filmu, ale spíš se zjišťuje, jestli publikum všechno chápe a následně se případné nejasnosti ve střižně zkoušejí vyjasnit. Diváci na podobných projekcích podepisují smlouvu o mlčenlivosti, ale většinou se stejně nějaké ty informace na veřejnost dostanou.

Fast X se v rychlém sledu testovacímu publiku pouštělo za poslední týden přinejmenším dvakrát. Podle toho, co píší insideři, náš čeká prostě „další Rychle a zběsile“, se všemi jeho pozitivy i zápory. Co je tentokrát jiné, je závěr snímku. Potvrdily se starší vyjádření tvůrců, podle kterých budou desítky a jedenáctka dvě poloviny jednoho příběhu. Všechny dějové linky desítky končí cliffhangerem a na rozuzlení si diváci budou muset počkat až do jedenáctky. Dle dostupných informací z toho testovací publikum nebylo zrovna nadšené, takže se studio zřejmě bude snažit diváky poučit předem, že je čeká jen půlka příběhu, aby pak nebyli v kinech nepříjemně překvapení.

A teď už první slibovaný spoiler: V Rychle a zběsile 10 se může vrátit Gisele! Během dvou testovacích projekcí se pouštěly dva různé sestřihy filmu. V jednom postava vystupuje, ve druhém ne. Zřejmě jde o podobnou situaci, jako když si studio Warner Bros. do poslední chvíle nebylo jisté, zda ve finálním sestřihu The Batmana ponechat vedlejší postavu Jokera, anebo ji vynechat a plnohodnotně ji představit až někdy později. Ve variantě Fast X, kde Gisele vystřižena nebyla, se hrdinka objeví až v úplně poslední scéně filmu, jako lákadlo na další pokračování.

Postava Gisele Yashar se poprvé představila v Rychle a zběsile 4, následně se objevila v pětce a v šestce zdánlivě zemřela. Postavu hraje Gal Gadot (Wonder Woman), které právě tahle role pomohla prorazit. Od jejího odchodu se čas od času spekuluje o možném návratu. Série postupně přišla o Paula Walkera a Dwaynea Johnsona, takže pro osvědčené tváře rozhodně najde uplatnění, zvlášť pokud desátý a jedenáctý film mají být epické finále. Podle dostupných informací se Gisele neukáže v žádném flashbacku, ale je regulérně zpátky – prostě nějak zázračně přežila svou smrt, podobně jako v minulosti Letty („zemřela“ ve čtyřce, vrátila se v šestce) a Han („zemřel“ v šestce, vrátil se v devítce).

Tím ale návraty mrtvých postav nekončí. Ve filmu prý vystupuje také Joaquim de Almeida jako Hernan Reyes. Ten byl záporákem pátého filmu, mafián z Ria de Janeira, kterému Torettův tým kradl jeho peníze. O tom, jak se vrátí tahle postava (Hobbs Hernana v závěru filmu zabil) bližší podrobnosti nemáme, ale fanoušci na sociálních sítích už začínají žertovat o tom, že když se v Rychle a zběsile 9 letělo do vesmíru, tak v desítce přijde na řadu cestování v čase.

V Rychle a zběsile 10 vystupují Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludarcis, Sung Kang, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Cardi B, Charlize Theron, Daniela Melchior, Brie Larson, Jason Momoa, Scott Eastwood, Jason Statham a Alan Ritchson. Režíruje Louis Leterrier. Datum premiéry je momentálně ohlášené na 18. května 2023.

Titulní foto: Rychle a zběsile 9

Zdroje: The Direct, Big Screen Leaks I, II, Viewer Anon I, II, III, IV

Galerie: 5

Rychle a zběsile 10: Vracejí se hned dvě výrazné postavy, které byste nečekali | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Vracejí se hned dvě výrazné postavy, které byste nečekali | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Vracejí se hned dvě výrazné postavy, které byste nečekali | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Vracejí se hned dvě výrazné postavy, které byste nečekali | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: Vracejí se hned dvě výrazné postavy, které byste nečekali | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest