Agatha: Coven of Chaos – Aubrey Plaza byla obsazena do příští marvelovky

Agatha: Coven of Chaos – Aubrey Plaza byla obsazena do příští marvelovky | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 3 obrázky
Možná se ukáže další oblíbený hrdina z komiksů. Známe zápletku nového příběhu, který naváže na události WandaVision? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Jen chvíli po vydání našeho článku obsazení rozšířily další dvě tváře. Ali Ahn a Maria Dizzia. Ani u jedné nevíme, jakou roli dostaly. Ahn můžete znát z Orange Is the New Black nebo Miliard, Dizziu ze Schodiště, Proč? 13x proto nebo také Orange Is the New Black. A pozor, vypadá to, že dříve obsazená Aubrey Plaza bude hrát záporačku.

Původní zpráva ze 3. listopadu: V Marvelu se během posledních týdnů podařilo castingovému oddělení několik dalších vynikajících úlovků. Konkrétně se připojili Hugh Jackman, Harrison Ford, Sacha Baron Cohen a Yahya Abdul-Mateen II. Pokračujeme však dál. Na dámské straně se zapojila Aubrey Plaza.

Talentovaná herečka prorazila v komediálním seriálu Parks and Recreation, pak válela v komiksovce Legion a momentálně nastoupila do druhé řady Bílého lotosu. Ve filmu předvedla řadu zajímavých výkonů v nezáslácích jako The Little Hours, Ingrid míří na západ, Černý medvěd a konečně Emily the Criminal, letošní novince, která už stačila Aubrey vynést nominaci na prestižní Gotham Award.

U Marvelu dostala roli v chystané sérii Agatha: Coven of Chaos. Tam má díky svému komediálnímu talentu šanci přirozeně zapadnout. Zprávu jako první přinesl server The Illuminerdi, podle něhož má být součástí skupiny vedlejších ženských postav. Že by si Aubrey v sérii zahrála další čarodějnici?

Nedávno bylo potvrzeno, že se krom Kathryn Hahn v hlavní roli vrátí také Emma Caulfield Ford jako Dottie, tedy jedna ze sousedek ve městečku Westview, kde jsme poprvé potkali Agathu Harkness – čarodějnici, jež se pokoušela sebrat síly Wandě Maximoff a skončila s vymazanou pamětí. Také se objevují nepotvrzené drby, podle nichž by se měl vrátit ještě Evan Peters jako Ralph Bohner, další obyvatel městečka Westview, který byl v sérii WandaVision pod Agathinou kontrolou.

Jako nová postava byl obsazený Joe Locke, teprve devatenáctiletý herec, jenž byl zatím k vidění pouze v seriálu Srdcerváči. Podle informací serveru Deadline Joe v sérii ztvární „teenagera s temným smyslem pro humor“. Fanoušci okamžitě začali spekulovat o tom, že by mohlo jít o nějakou verzi Billyho Maximoffa, alias Wiccana, tedy Wandina syna. Ve WandaVision jsme potkali jeho dětskou verzi, kterou Wanda krátkodobě vytvořila z ničeho, čistě silou svojí vůle a moci. Posléze jsme ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství mohli v paralelní dimenzi potkat Billyho „z masa a kostí“.

Také už se objevily první internetové drby, podle nichž by se údajně série měla inspirovat komiksovým příběhem The Children’s Crusade, kde probíhá hledání ztracené Wandy Maximoff. Také ve filmovém světě momentálně platí, že Wandin osud není známý, takže pokud by se nějakým způsobem na scéně znovu zjevil její syn (nebo rovnou oba dva), asi by dávalo smysl, pokud by se ztracenou matku pokoušel hledat. Na oficiální potvrzení si nicméně musíme počkat, v tuhle chvíli je jednoznačně dané pouze to, že Joe Locke hraje teenagera.

Podle různých zdrojů se buď ještě v listopadu nebo začátkem prosince začne natáčet. Točit se bude ale jen týden nebo dva. Hlavní část natáčení začne v lednu příštího roku v americké Atlantě.

Hlavní roli v Agatha: Coven of Chaos hraje Kathryn Hahn. Showrunnerkou je Jac Schaeffer. Společně s ní se podílejí na novince také další scenáristé WandaVision - Peter Cameron, Cameron Squires, Laura Donney, Megan McDonnell a Mary Livanos. Čarodějnice Agatha Harkness původně pochází ze 17. století, z amerického Salemu. Tam se zpronevěřila svým čarodějným družkám, když potají začala studovat zapovězenou černou magii. V boji své družky zabila. Znovu ji potkáváme v současnosti, kde vycítila silnou magii Wandy Maximoff a chtěla vstřebat její síly. K tomu jí měla dopomoci temná kniha Darkhold. Nakonec byla odhalena a v přímém souboji s Wandou poražena. Wanda jí potom vymazala paměť a odsoudila ji k životu obyčejné tetky ze sousedství, za niž se do té doby vydávala. Dosavadní filmy a série nám ukázaly, že Darkhold má negativní vliv na své uživatele. Protože byl Darkhold v Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství zničen, je možné, že se bude Agatha v budoucnu chovat jinak než doposud.

Titulní foto je ilustrační - Agatha Harkness v sérii WandaVision

Zdroje: Deadline, Deadline II, WGA, Murphy's Multiverse, Daniel Richtman, Brooke G. McDonald, Production List, The Illuminerdi, Vanity Fair, Variety I, II

Galerie: 4

Agatha: Coven of Chaos – Aubrey Plaza byla obsazena do příští marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Coven of Chaos – Aubrey Plaza byla obsazena do příští marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Coven of Chaos – Aubrey Plaza byla obsazena do příští marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Coven of Chaos – Aubrey Plaza byla obsazena do příští marvelovky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest