Agatha Harkness: Minisérie s čarodějkou mění název

Agatha Harkness: Minisérie s čarodějkou mění název | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Kdy marvelovská novinka dorazí a co od ní čekat.

Loni v říjnu nás mírně překvapila zpráva, že Agatha Harkness, záporačka z WandaVision, dostane vlastní minisérii. Na Comic-Conu v San Diegu jsme se k sérii nedočkali mnoha novinek, ale dvě zprávičky přeci jen přišly. Tak zaprvé, projekt mění název. Dosud jsme očekávali Agatha: House of Harkness. Po přejmenování se můžeme těšit na Agatha: Coven of Chaos. V překladu tedy zhruba Agatha: Sabat (sbor, společenství…) chaosu. Těžko říct, proč přesně k přejmenování došlo. Nový název potenciálně dává větší důraz na to, že Agatha Harkness bude v příběhu součástí širší skupiny postav, konkrétně spolku čarodějnic. Chaos potom může odkazovat k typu magické síly, kterou využívá Wanda Maximoff, a kterou se pokoušela Agatha ve WandaVision ze svojí oponentky vysát.

Na Comic-Conu dále zaznělo, že série bude uvedena v zimě 2023/2024. Potenciálně tedy buď na přelomu let, anebo si Marvel a streamovací služba Disney+ ještě pevně nestanovili, zda novinku uvedou už v prosinci, anebo až po Novém roce. Dole v galerii najdete oficiální logo.

Hlavní roli hraje Kathryn Hahn. Showrunnerkou série je Jac Schaeffer, která byla hlavní scenáristkou už pro WandaVision. Společně s ní se podílejí na novince také další scenáristé WandaVision - Peter Cameron, Cameron Squires, Laura Donney a Mary Livanos. Můžeme tedy předpokládat, že minimálně v otázce autorského stylu budou mít obě série řadu styčných bodů. Podle zákulisních drbů se má točit v první polovině příštího roku.

Čarodějnice Agatha Harkness původně pochází ze 17. století, z amerického Salemu. Tam se zpronevěřila svým čarodějným družkám, když potají začala studovat zapovězenou černou magii. V boji své družky zabila. Znovu ji potkáváme v současnosti, kde vycítila silnou magii Wandy Maximoff a chtěla vstřebat její síly. K tomu jí měla dopomoci temná kniha Darkhold. Nakonec byla odhalena a v přímém souboji s Wandou poražena. Ta jí potom vymazala paměť a odsoudila ji k životu obyčejné tetky ze sousedství, za niž se do té doby před Wandou vydávala. Dosavadní filmy a série nám ukázaly, že Darkhold má negativní vliv na své uživatele. Protože byl Darkhold v Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství zničen, je možné, že se bude Agatha v budoucnu chovat jinak než doposud.

Podklady a foto: Marvel, San Diego: Comic-Con

Galerie: 2

Agatha Harkness: Minisérie s čarodějkou mění název | Fandíme filmu Agatha Harkness: Minisérie s čarodějkou mění název | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest