Vision Quest: Marvelovský android Vision dostane vlastní sérii

Vision Quest: Marvelovský android Vision dostane vlastní sérii | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Paul Bettany se vrátí jako Vision. Nová série už má hlavní scenáristku.

Androida Visiona jsme potkali naposledy v minisérii WandaVision, kde byl spolu s Wandou Maximoff jednou ze dvou hlavních postav. Napříště se má v čele osamostatnit. V Marvelu se chystá nová série Vision Quest. Zprávu jako první přinesl reportér Jeff Sneider, později ji potvrdily velké hollywoodské zpravodaje (Deadline, Variety), které přidaly doplňující podrobnosti.

Série bude pojednávat o tom, jak se Vision snaží znovu získat zpátky své vzpomínky a lidství. To je trochu zvláštní formulace, protože když jsme Visiona potkali naposledy, své vzpomínky čerstvě získal nazpět. Nicméně v něm zřejmě v daný moment vládl zmatek a kdo ví, jak na tom by se svými emocemi.

Připomeňme, že Vision je umělá bytost, která vznikla kombinací Ultronem vytvořeného vibraniového těla, umělé inteligence JARVIS vyvinuté Tonym Starkem a částečně Brucem Bannerem a oživená mocí jednoho z Kamenů nekonečna. Stejného Kamene, který dal (nebo odemkl) síly Wandě Maximoff. Možná právě proto se oba dva později sblížili. Ale táhnout je k sobě mohla i skutečnost, že byli oba outsideři, vyčlenění od zbytku společnosti svou mocí a odlišností. Vision soužitím s Avengers a vztahem s Wandou byl stále lidštější a lidštější, až nakonec zemřel v boji s Thanosem, který mu vyrval Kámen nekonečna z čela.

Později zničené tělo agentura SWORD znovu složila a opět mu vdechla život za pomoci zbytkové magie jednoho z kouzel Wandy Maximoff. Tento „bílý Vision“ (White Vision) byl SWORDem využitý v boji proti Wandě a uměle vytvořenému Visionovi, jehož Wanda stvořila ze své lásky a zármutku uprostřed svojí iluzorní magické bubliny. Dva Visionové se střetli a ten magický v tom bílém odemkl jeho vzpomínky, jež mu po oživení SWORDem byly odepřeny. Magický Vision po čase zmizel, když bylo zrušeno Wandino kouzlo, avšak White Vision zůstal naživu a odletěl neznámo kam.

Dle nepotvrzených informací by se v sérii mohla objevit i Wanda Maximoff, ale zatím to není jisté. Tu jsme naposledy viděli v Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství, kde ji v závěru zasypaly trosky chrámu Scarlet Witch. Vision Quest je také název jednoho z komiksových příběhů, kde je Vision rozložený na součástky a je mu vymazána paměť. Je dost dobře možné, že právě tady budou hledat tvůrci alespoň dílčí inspiraci.

O přípravu série se postará Jac Schaffer, jež je podepsaná pod WandaVision a připravuje také sérii Agatha: House of Harkness. Příští týden začne Schaffer dávat dohromady scenáristický tým, takže lze předpokládat, že Vision Quest uvidíme nejdřív v roce 2024. Předpokládá se, že v hlavní roli se vrátí Paul Bettany. Pokud by se opravdu objevila Wanda Maximoff, tak tu dlouhodobě hraje Elizabeth Olsen. Série vzniká pro Disney+.

Titulní foto: White Vision v sérii WandaVision

Zdroje: Jeff Sneider, Deadline, Variety

Galerie: 4

Vision Quest: Marvelovský android Vision dostane vlastní sérii | Fandíme filmu Vision Quest: Marvelovský android Vision dostane vlastní sérii | Fandíme filmu Vision Quest: Marvelovský android Vision dostane vlastní sérii | Fandíme filmu Vision Quest: Marvelovský android Vision dostane vlastní sérii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest