Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka

Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Gael García Bernal nás zavede do světa komiksových monster, v poctě starým hororům.

Ještě pár týdnů poběží She-Hulk, ale to není jediná marvelovka, kterou si mohou fanoušci v nejbližších dnech pustit. Už 7. října má na streamovací platformě Disney+ premiéru „speciál“ Werewolf by Night. Zámořští novináři už novinku viděli a jsou tu první reakce.

Jestli se ptáte, co že je to vlastně ten „speciál“, tak ve své podstatě jde o krátký film. Dle dostupných informací má asi 50 minut. Styl zpracování snímku se výrazně liší od všech ostatních marvelovek, takže zatím není úplně zřejmé, jak příběh zapadá do širšího univerza. Každopádně podobné „speciály“ jsou pro studio příležitostí, jak fanoušků přinést něco navíc, co se nehodilo ani pro filmové, ani pro seriálové zpracování. Horor s komediálními prvky zrežíroval jako svou prvotinu Michael Giacchino, slavný skladatel filmové hudby, který dle svých slov už od útlého věku měl chuť usednou za kameru. S nápadem zpracovat Werewolfa přišel on sám, scénář napsali Peter Cameron (Moon Knight) a Heather Quinn (Hawkeye).

První ohlasy zámořských novinářů jsou pozitivní. Speciál sice využívá moderní filmařské postupy, takže ostřílený cinefil okamžitě pozná, že jde o soudobý projekt, nicméně platí, že se Werewolf by Night silně inspiruje klasickými monster horory 30. a 40. let a sympaticky to promítá i do vizuální zpracování. Na první pohled je to patrné v černobílém obrazu, který pomáhá vytvářet mysteriózní atmosféru. Druhou klíčovou složkou jsou důraz na praktické efekty, kostýmy a kulisy. Velká část toho, co jako diváci na obrazovkách uvidíme, zkrátka vznikala „analogově“. A to včetně krvavých efektů, kdy je prý akce na Disneyho až překvapivě násilná.

Krom atmosféry a klanění hororovým klasikám si kritici pochvalují také to, že se Werewolf nebojí být zkrátka jiný. Pokud je marvelovkám poslední doby někdy vyčítáno, že jim chybí nějaká větší pestrost a rozmanitost, tak v tomhle případě to rozhodně neplatí a jde podle novinářů o nejsvéráznější počin studia za hodně dlouhou dobu. Chválu ze všech stran sklízí Gael García Bernal v hlavní roli a prezentovaná monstra. Zvlášť populární marvelovská příšera Man-Thing si prý krade scény kde vystupuje pro sebe.

Výtek v prvotních reakcích zatím nenajdeme moc. Tu a tam zaznívá, že představitelé vedlejších rolí nejsou příliš výrazní, případně že humorné hlášky jsou místy spíš nepatřičné. Digitální triky se bohužel občas dostaví a v kontrastu se zbytkem speciálu prý působí divně. A ačkoliv to novináři neříkají nahlas, v podtextu některých reakcí jde tak trochu vyčíst, že celý projekt působí skutečně jen jako taková jednohubka, pocta starým hororům a nic vyloženě „zásadního“.

Jedné ponuré a temné noci vystoupili ze stínů členové tajeného řádu lovců monster. Po smrti svého vůdce se setkávají u zlověstného chrámu Bloodstone. Během zvláštní a strašidelné tryzny za zesnulého vůdce jsou zúčastnění uvrženi do tajemné a smrtící soutěže o mocnou relikvii. V průběhu zápolení stanou tváří v tvář nebezpečnému monstru. V hlavních rolích Gael García Bernal, Laura Donnelly, Harriet Sansom Harris, Eugenie Bondurant, Kirk R. Thatcher. Režíruje Michael Giacchino. Datum premiéry na Disney+ je stanoveno na 7. října.

Foto: Marvel

Zdroje: ComicBook, Collider, Rotten Tomatoes, Reddit

Galerie: 7

Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu Werewolf by Night: Dle prvních ohlasů nás čeká překvapivě krvavá marvelovka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest