Ant-Man a Wasp: Quantumania vyústí přímo k příštím Avengers

Ant-Man a Wasp: Quantumania vyústí přímo k příštím Avengers | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Třetí Ant-Man nakopne příští fázi Marvel Universe a přinesl nabitý nový trailer.

Už když se nám snímek Ant-Man a Wasp: Quantumania představil na červencovém Comic-Conu, hovořilo se o tom, že film bude oproti předchozím dvěma dílům Ant-Mana jiný. Že ačkoliv v centru všeho bude stále rodina, snímek bude daleko rozmáchlejší a navždy změní filmový svět Marvelu. Na víkendové výstavě D23 šéf Marvelu Kevin Feige spolu s herci tuhle skutečnost rozvedl dál.

Začalo se obligátním prohlášení, že „trojka“ bude daleko větší a šílenější než dva předchozí filmy. Klíčový bude samozřejmě Kang (Jonathan Majors), příští velký marvelovský záporák, jehož variantu jsme poprvé potkali v minisérii Loki. Snímek otevře 5. fázi filmového světa Marvelu a povede přímo k Avengers: Kang Dynasty, tedy příštímu Avengers filmu, který uvidíme v roce 2025.

Uvedena byla také nová upoutávka, jež byla určena výhradně divákům přímo na místě. Začíná scénou, kde spolu jedou Scott Lang (Paul Rudd), Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) a Cassie Lang (Kathryn Newton) autem. Scott v rádiu poslouchá vlastní audioknihu. Je teď Avenger, veřejnost jej tak vnímá, je celebritou a tím, kdo veřejnost informoval o předchozím počínání celého týmu. Jeho zločinná kariéra je dávno pryč, což reflektuje i přátelským setkáním s agentem Woo (Randall Park) který se ve trojce znovu vrací.

Rodinné trable se zákonem však zcela nekončí. Cassie zadržela policie a Scott za ni musel zaplatit kauci. Cassie mluví o tom, že na světě je pořád spousta lidí, kteří potřebují pomoc. V současnosti Cassie velmi dobře vychází s Hope, Hankem (Michael Douglas) a Janet (Michelle Pfeiffer). Jsou pro ni rodinou. Když tihle tři byli po Thanosově lusknutí vymazaní z existence a Scott byl uzavřený v Kvantové říši, Cassie studovala Hankovy zápisky a obecně se o Kvantovou říši zajímala. Podařilo se jí vyrobit vysílačku, jež dokáže posílat do Kvantové říše zprávy a také je přijímat.

Rodina je vynálezem Cassie ohromená, ale Janet se jej zalekne. Naléhá, aby Scottova dcera zařízení rychle vypnula, ale je pozdě – něco z druhé strany zařízení aktivuje a vtáhne pětici hrdinů do Kvantové říše. Ta je ohromující svým rozsahem i tím, co je k ní k vidění. Právě v Kvantové říši potkáme postavu Billa Murrayho. Má slabost pro Janet, což se úplně nezamlouvá Hankovi. Objeví se také známý komiksový záporák M.O.D.O.K., který se však na první pohled tak docela nepodobá svého komiksové předloze – buď bude mít zakrytou tvář maskou, anebo bude vyloženě robotický – každopádně má podle diváků v ukázce kovovou (snad zlatou) tvář.

Klíčové je ale střetnutí s Kangem, při němž události nabírají temnější nádech. Cassie a Scott jsou držení v samostatných celá a přichází za nimi Kang (v lidské podobě, nikoliv modrý, jako je v komiksech). Scott mu vyhrožuje, že udělal chybu, když zajal jednoho z Avengerů. Což Kanga nijak nevzruší a odpovídá mu, že už Avengerů zabil tolik, že mu to splývá. Zřejmě naráží na skutečnost, že je napojený na svá další já z jiných realit, popřípadě že v téhle konkrétní formě napříč realitami (a časem) cestoval a při tom se s Avengery střetával.

Scotta v tuhle chvíli zabít nechce, protože s ním hodlá uzavřít obchod. Tvrdí o sobě, že je „jen obyčejný muž, co ztratil spoustu času“, podobně jako Scott. To by mohlo naznačovat, že je Kvantové říši uvězněný? A snaží se Ant-Mana přesvědčit, aby mu pomohl získat něco, co mu bylo ukradeno. Proč to dokáže jen Ant-Man? Díky svým schopnostem? A o co přesně přišel? O nějaké zařízení, jež mu dá možnost opět volně procházet napříč realitami? Scott v upoutávce Kangovi pomoci odmítne, ale pokud je vězněm také Cassie, tak je jen otázkou času, než se hrdina podvolí, co říkáte? Jestli tedy Ant-Man a Wasp: Quantumania bude film, kde bude Kang osvobozený z nějakého dosavadního žaláře, pak by jednoznačně dávala smysl poznámka o tom, že snímek povede přímo k budoucímu filmu Avengers: Kang Dynasty.

Na internet se dostal z upoutávky alespoň zvukový záznam, stejně jako tomu bylo u upoutávek pro Ironheart a Echo. Dole v galerii najdete fotografie herců z D23.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania dorazí do kin 16. 2. 2023. Režíruje opět Peyton Reed, scénář napsal Jeff Loveness. V hlavních rolích se vracejí Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas a Michelle Pfeiffer. Nově je doplňují Kathryn Newton jako starší Cassie Lang a Jonathan Majors v roli padoucha Kanga Dobyvatele.

Podklady a foto: Marvel

Galerie: 5

Ant-Man a Wasp: Quantumania vyústí přímo k příštím Avengers | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania vyústí přímo k příštím Avengers | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania vyústí přímo k příštím Avengers | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania vyústí přímo k příštím Avengers | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania vyústí přímo k příštím Avengers | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest