Batgirl: Warner se rozhodl zcela zrušit prakticky dokončený film

Batgirl: Warner se rozhodl zcela zrušit prakticky dokončený film | Fandíme filmu
Warner Bros.
Snímek s Michaelem Keatonem, do kterého už byly investovány desítky milionů dolarů, nikdy nikdo neuvidí.

V noci na dnešek přišla zpráva, která otřásla Hollywoodem. Studio Warner Bros. se rozhodlo zcela zrušit již téměř dokončenou komiksovku Batgirl a manažeři z ostatních studií krok označují za naprosto bezprecedentní. Zprávu nejprve přinesl nespolehlivý New York Post, ale záhy ji potvrdily všechny velké hollywoodské zpravodaje, včetně Deadline, Variety a The Hollywood Reporteru.

Batgirl byla studiem odsouhlasená v roce 2021 a snímek byl zamýšlený jako exkluzivní obsah pro streamovací službu HBO Max s rozpočtem zhruba 70 milionů dolarů. Točit se začalo koncem téhož roku a letos na jaře hlavní část natáčení skočila a snímek zamířil do střižny a postprodukce. Termín uvedení nebyl definitivně potvrzený, nicméně k premiéře už nikdy nedojde. Studio Warner Bros. se rozhodlo uvedení snímku zcela zrušit. Nebude uvedený ani na HBO Max, ani v kinech, ani žádným jiným způsobem. Skončí navždy v trezoru.

Důvody jsou ekonomické. Podle některých zdrojů si rozpracovaná verze snímku vedla špatně u testovacího publika, jiné zdroje popírají, že by kvalita filmu měla na zrušení premiéry jakýkoliv vliv. Tak či tak se ve Warneru rozhodli, že se zkrátka a dobře nevyplatí Batgirl uvést. Studio letos získalo nové vedení, jehož strategií je šetřit, aby se snížily obří výdaje, které byly za předchozího režimu vynakládány, a aby se novým vlastníkům se nákup Warneru vyplatil.

Už dříve byla zrušena třísetmilionová platforma CNN+ a dvousetmilionový seriál Demimonde od J.J. Abramse. Vedení společnosti Warner Bros Discovery se snaží ušetřit dohromady 3 miliardy. Začínají to odnášet i filmy, kdy zatím víme o dvou a do budoucna zřejmě mohou přijít další. Zatím víme, že diváci nikdy neuvidí animák Scoob!: Holiday Haunt a právě Batgirl.

Dle dostupných informací chce společnost do budoucna DC filmy vyrábět jako drahé spektákly pro kina, které mohou reálně přilákat divácké masy. Na druhé straně se bude pro platformu HBO Max vyrábět pouze relativně levný obsah. Batgirl není ani jedno. Kvůli covidu se náklady projektu vyšplhaly na 90-100 milionů dolarů (není zřejmé, kolik z částky zatím bylo utraceno). Pokud by měl být snímek rozšířený, aby se hodil pro uvedení v kinech a přičetly se ještě náklady na propagaci, tak by se rozpočet pravděpodobně zdvojnásobil a navíc by se do kin dodal poněkud neučesaný film. A to Warner nevidí jako ideální investici. Pro uvedení na HBO Max je snímek naopak příliš drahý.

Možná studio nevěří, že by snímek dokázal přilákat dost nových předplatitelů HBO Max k tomu, aby se vyplatilo doplatit postprodukci, která prozatím není hotová. Magazín Variety nicméně tvrdí, že je uvedení filmu zrušené především proto, že pokud Batgirl nikdy nespatří světlo světa, může z ní studio udělat daňový odpis, což v tuhle chvíli vnímá jako ekonomicky největší přínos, jaký může z projektu mít. Že krok může narušit vztahy s filmaři, kteří Batgirl natočili, popřípadě s jinými, kteří by se mohli zaleknout toho, že pro studio budou vždycky jen postradatelným číslem v tabulce, to je zřejmě Warner ochotný risknout. Pokud se studio do budoucna rozhodne zrušit další chystané projekty, budeme vás informovat.

Batgirl je jednou z nejpopulárnějších ženských hrdinek ze světa DC komiksu. Identitu užívala řada žen, nejčastěji Barbara Gordon. Nejdříve se Barbara objevovala čistě jako dcera komisaře Gordona, později se z ní stala maskovaná bojovnice se zločinem. V klíčovém příběhu se zotavila z vážného zranění páteře, které jí způsobil Joker, a kvůli kterému byla dlouhé roky upoutána na invalidní vozík. Znovu pak začala chodit a znovu oblékla kostým Batgirl, avšak trauma z paralyzujícího zranění ji stále budí ze sna. V hlavní roli Leslie Grace, jako komisař Gordon vystupuje J.K. Simmons. Dále hrají Brendan Fraser a Jacob Scipio. Scénář chystaného filmu napsala Christina Hodson, režírují Adil El Arbi a Bilall Fallah. Snímek je určen exkluzivně pro streamovací službu HBO Max. Snímek by měl být uvedený v roce 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, NY Post, Collider I, Collider II, Viewer Anon, Variety, Variety II, The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest