Justice League: Nový sestřih bude daleko dražší, než se dosud uvádělo

Justice League: Nový sestřih bude daleko dražší, než se dosud uvádělo | Fandíme filmu
Warner Bros. / Zack Snyder
Podle šéfa domácí zábavy společnosti Warner je nový sestřih Justice League od Zacka Snydera extrémně komplexní a nákladný projekt.

Nedávno studio Warner Bros. oznámilo, že na svojí nové streamovací službě HBO Max nabídne Justice League v původní podobě, jak snímek zamýšlel první režisér Zack Snyder, než projekt kvůli osobní tragédii opustil. Aktuálně se k projektu pro Recode Media vyjádřil Bob Greenblatt, šéf domácí zábavy společnosti Warner a šéf HBO Max.

Proč vlastně HBO Max tzv. „Snyder Cut“ přinese? Podle Greenblatta je pro platformu důležité nabízet velké „eventy“, tedy události, o kterých se bude hodně psát a mluvit. Jedním takovým eventem je plánované znovushledání všech herců ze seriálu Přátelé, ke kterému dojde ještě letos, jen co to zdravotní situace dovolí. A příští rok takovýmto eventem má být Snyder Cut. Proč k oznámení došlo právě teď? Greenblatt připouští, že pro společnost bylo žádoucí, aby v ideálním možném případě oznámení přišlo těsně před startem služby HBO Max ve Spojených státech, aby se k tomu startu přitáhla pozornost. Zároveň ale zkrátka a dobře trvalo skutečně dlouho, než se dořešily všechny otázky s projektem spojené.

Jak už dříve bylo řečeno, jednání započala už loni na podzim a nešlo vůbec o jednoduchou záležitost. Definitivnímu oznámení předcházelo projednávání nejrůznějších detailů, například bylo potřeba s odborovými svazy vyřešit, zda se vlastně jedná o nový film nebo jiný sestřih filmu stávajícího (od toho se odvíjí výše odměn, která náleží jednotlivým profesionálům, kteří se na Justice League podíleli a budou podílet). Ředitel HBO Max znovu vysvětlil, že v tuhle chvíli žádná Snyderova verze filmu skutečně neexistuje. Nejde jít někam do skladu, oprášit ji a nasadit do vysílání.

Zack Snyder teprve musí svou vizi poskládat dohromady a bude to skutečně komplexní proces. Je třeba nejen vyrobit nové trikové záběry, ale celý snímek bude také radikálně přestavěný. A to je velice složitý, náročný a komplikovaný proces. A také je to drahý proces. Dosud se uvádělo, že dokončení Snyderovy vize přijde na 20-30 milionů dolarů, nicméně sám Greenblatt teď uvedl, že kdyby náklady přišly „jen“ na 30 milionů dolarů, tak by to byl sen. Z toho můžeme usuzovat, že příprava nové verze bude ještě daleko, daleko dražší.

Uvidíme, co z téhle nákladné eskapády nakonec vyleze, zatím můžeme předpokládat, že nás Zack Snyder bude průběžně zásobovat drobnými novinkami, tak jak je u něj zvykem. Na titulce si například můžete prohlédnout padoucha Darkseida, který v původním plánu stál za vším, co v příběhu provádí padouch Steppenwolf (v dosavadní podobě filmu měl Darkseid prakticky nulovou úlohu).

Zdroje: Zack Snyder, Recode Media

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest