DC komiks rozdělí svoje filmy do kin a na stream. Bude jich hodně

DC komiks rozdělí svoje filmy do kin a na stream. Bude jich hodně | Fandíme filmu
Warner Bros.
Studio Warner Bros. hodlá superhrdiny podojit tak důkladně, že na nás už brzy polezou nejspíš i z ledničky, namísto mléka.

NY Times přinesly rozhovor s Walterem Hamadou, šéfem DC Films, filmové divize, která točí příběhy s Batmanem, Wonder Woman a jejich dalšími parťáky. Hamada byl do čelní pozice ustanovený v roce 2018, aby vnesl řád do chaosu, který do té doby ve filmové divizi DC panoval. Současný Hollywood je extrémně závislý na zajetých značkách a superhrdinové patří k těm nejznámějším. Proto ve Warner Bros. (ti DC filmy vyrábějí) prostě nemohli být spokojení, když Marvel za poslední desetiletku utržil v kinech zhruba 20 miliard a DC méně než polovinu.

Řada DC filmů měla slabé ohlasy. Podle Hamady na to měla vliv například nedostatečná kontrola, kdy kupříkladu scénáře jednotlivých filmů četlo až překvapivě málo lidí. Tajnůstkářství bylo odbouráno a celkově vlastnická společnost AT&T tlačí jednotlivé divize Warneru k tomu, aby daleko blíže spolupracovaly a staly se součinným strojem, podobně, jako je to ve veleúspěšném Disneym.

Dalším problémem byla podle Hamady nesoudržnost jednotlivých příběhů. Byl přesvědčený, že je třeba filmy nějak propojit nebo začít znovu od začátku. Nakonec bylo rozhodnuto, že se jednotlivé snímky stanou součástí multiverza, tedy mnohovesmíru. V tom platí, že zatímco některé filmy mohou být zasazené do společné reality a vzájemně se ovlivňovat, tak to nijak nebrání jinému tvůrci v tom, aby vyprávěl příběh samostatný, který nebude nijak kreativně svazovaný předchozími počiny. NY Times uvádí, že zjednodušeně řečeno vzniknou příběhy, které se odehrávají na Zemi 1 a příběhy, které se odehrávají na Zemi 2. Není zcela zřejmé, zda se autor článku pouze snaží všechno čtenářům zjednodušit, anebo mu přímo Hamada řekl, že se většina DC filmů bude odehrávat primárně ve dvou různých realitách. (To, co jsme doposud věděli, nasvědčovalo spíš tomu, že jich bude podstatně víc). Někteří analytici se domnívají, že pro běžné diváky bude matoucí, pokud v kinech souběžně budou vystupovat například dva různí Batmani, ale Hamada je přesvědčený, že soudobé publikum je dostatečně sofistikované na to, aby to pochopilo.

Další krok, který DC hodlá podstoupit k tomu, aby zvedlo tržby, je navýšení produkce. Zatímco zmiňovaný Marvel dosud vydával dva až tři filmy ročně a plánuje čtyři ročně, DC vydávalo obvykle dva snímky ročně. Do budoucna to chtějí ve Warner Bros. změnit a taktéž uvádět do kin čtyři komiksové filmy ročně. Tím to ale nekončí. Kromě velkých drahých filmů pro kina budou ročně vznikat také dva filmy (zřejmě dva levnější filmy) pro platformu HBO Max, tedy exkluzivně pro stream. NY Times uvádějí, že potenciálně může jít o „riskantnější postavy jako jsou Batgirl nebo Static Shock“, ale opět nevíme, zda jde pouze o konstrukci autora článku, anebo sám Walter Hamada během rozhovoru uvedl, že právě Batgirl a Static Shock by mohli na HBO Max zamířit.

To všechno potom doplní ještě nákladné seriálové spin-offy, které budou s celovečerními filmy propojené. Už v tuhle chvíli tímto způsobem vzniká seriál Peacemaker vycházející z chystaného The Suicide Squad a do budoucna se počítá také se seriálem o gothamské policii, navázaným na chystaného The Batmana. Podle Hamady se u každého chystaného DC filmu automaticky zvažuje, jaký je potenciál pro případný spin-off. V současné době má DC v různé fázi rozpracovanosti zhruba dvacítku projektů. Víme o následujících:

Vedle toho se léta šušká o řadě dalších projektů, o kterých jsme však už nějakou dobu neslyšeli nic bližšího a lze jen těžko soudit, zda jsou stále ve vývoji, nebo byly zrušené. K tomu DC připravuje více než dvacítku samostatných klasických TV seriálů, které nejsou přímo propojené s žádným z filmů (pouze nepřímo, skrze zmiňované multiverzum).

Co myslíte? Dokáže tuhle komiksovou nálož trh vstřebat?

Zdroj: NY Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest