Blade: Marvelovský upírobijec obsadil novou postavu

Blade: Marvelovský upírobijec obsadil novou postavu | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 2 obrázky
Obsazení komiksovky s Mahershalou Alim se rozšiřuje.

Natáčení marvelovského Bladea by mělo začít letos v létě a obsazení snímku se pomalu rozšiřuje. Do zatím neznámé role byl obsazený Aaron Pierre. Jako první o tom informoval server Deadline, který dodává, že o roli byl v Hollywoodu velký zájem a Marvel se kvůli ní sešel s desítkami vycházejících hereckých hvězd. V posledních týdnech se Pierre stal favoritem a nakonec roli získal. Herec je známý z filmu Čas M. Night Shyamalana nebo ze seriálu Krypton.

O jeho roli oficiálně nevíme nic moc bližšího. Měla by to být role „velká“ a ve snímku má hrát „proti“ Mahershalovi Alimu. Což může znamenat, že jde o roli antagonisty, ale ne nezbytně – hollywoodský jazyk je občas zvláštní.

Osobně bych si dovolil střelit od boku, že by mohlo jít o poupravenou verzi postavy jménem Taj Nital, která zřejmě bude ve snímku vystupovat. Do této role se sice hledal herce z jižní Asie, ale věkově by Pierre odpovídal. Castingový popis dále o postavě říká, že složila slib mlčenlivosti, ale z očí jí lze vyčíst, že měla hodně tvrdý život. Jde o zkušeného bojovníka. Casting také pátral po někom, kdo je schopen se naučit bojovou choreografii, což Pierre v minulosti potvrdil, že svede.

Deadline také připomíná, že byl do snímku obsazený Delroy Lindo, o jehož účasti už víme od loňského listopadu. Deadline dodává, že zatímco představitel mladší role se složitě hledal, u Delroye od začátku věděli, že chtějí obsadit právě jeho. S dodatečnými castingovými informacemi bych si opět zkusil tipnout, koho bude hrát.

Potenciálně by to mohl být Quincy Harker, tedy potomek Jonathana a Miny Harkerových, postav z Drákuly od Brama Stokera. Casting do této vedlejší role hledal někoho se silným charismatem, kdo vyzařuje silný intelekt, není věkem nějak pohybově limitovaný a zvládne komediální i dramatické scény.

Obě dvě postavy jsou součástí širší skupiny (představené ve starším článku), která v komiksech bojuje proti upírům, primárně pak s legendárním Drákulou. Vlastně se tak nabízí několik možností. Buď budou s Bladeem spolupracovat proti Drákulovi či jinému nepříteli, anebo budou z jakéhokoliv důvodu stát na opačné straně barikády (třeba proto, že je Blade poloviční upír) a alespoň zpočátku bude Blade s lovci upírů zápolit.

Ale zatím opravdu pouze spekuluji, jisté je pouze to, že došlo k obsazení Aarona Pierra.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Dále hraje Delroy Lindo. Režéruje Bassam Tariq. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační - Wesley Snipes jako předchozí představitel Bladea

Zdroje: Deadline I, II

Galerie: 3

Blade: Marvelovský upírobijec obsadil novou postavu | Fandíme filmu Blade: Marvelovský upírobijec obsadil novou postavu | Fandíme filmu Blade: Marvelovský upírobijec obsadil novou postavu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest