Blade obsazuje další postavy, možná přijde i Drákula

Blade obsazuje další postavy, možná přijde i Drákula | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 4 obrázky
Mahershala Ali, Kevin Feige a další lidi z Marvelu připravují natáčení upíří komiksovky.

Marvel si natočí vlastní verzi Bladea s Mahershalou Alim v hlavní roli. Pokud se nic nezmění, natáčení začne letos v srpnu a potenciálně bychom se na podzim v roce 2023 mohli dočkat premiéry. Přípravy snímku pilně pokračují, jak můžete vidět na vložených fotografiích, které zachycují, jak se tvůrci, Mahershala Ali a producenti z Marvelu (v čele se šéfem studia Kevinem Feigem) společně scházejí k online konzultacím.

A už teď s předstihem se rozjíždí casting postav, které se ve snímku objeví vedle samotného Bladea. Konkrétně studio hledá představitele čtyř rolí:

Jedna má kódové označení Faiza. Do role se hledá herečka ze severní Afriky, která mluví francouzsky. Hledá se někdo ve věku 20-40 let. Postava je hbitá a tvrdá bojovnice s výrazným vystupováním, která toho hodně napovídá a nikdy se nevzdává. Na herečku čeká rozsáhlý trénink.

Dále se hledá muž do role s kódovým označením Abid. Hledá se herec z jižní Asie, mezi 20 a 30 lety. Postava složila slib mlčenlivosti, ale z očí jí lze vyčíst, že měla hodně tvrdý život. Jde o zkušeného bojovníka, herec kvůli roli musí trénovat bojová umění. Popřípadě je ideální, pokud už je herec ovládá.

Pak se hledá herec do role postavy s označením Huntley. Mělo by jít o herce ve věku 40-60 let. Jde o vedlejší postavu, muže se silným charismatem, co vyzařuje intelekt. Herec má být pohyblivý a všestranný, má si poradit s komediálním i dramatickým herectvím.

A potom je tu ještě postava s krycím označením Ruby. Do role se hledá mladá afroameričanka v prepubertálním věku. Postava je sebejistá, umanutá a neposedná.

Server Murphy‘s Multiverse spekuluje o tom, že vzhledem k popisu postav a tomu, že se obsazují současně, by mohlo ve skutečnosti jít skupinu lovců upírů, kteří se zaměřují na hraběte Drákulu. Abid by mohl být ve skutečnosti Taj Nital, Faiza Rachel van Helsing vnučka slavného upírobijce Abrahama van Helsinga, Huntley je možná Quincy Harker, syn Jonathana a Miny Harkerových, postav z Drákuly od Brama Stokera, a Ruby by ve skutečnosti mohla být (oproti komiksům výrazně omladěná) Lilith, Drákulova dcera. To jsou všechno v komiksech postavy, které otevřeně bojují se samotným hrabětem Drákulou a často jsou s ním úzce provázané. Lze tedy spekulovat o tom, že hrabě dříve či později vystoupí i v Bladeových filmech.

Vlastně už jen chybí, aby si Blade půjčil od Shang-Chiho Awkwafinu a ta mohla vykuleně nadávat na to, že létající draci jsou jedna věc, ale s hrabětem Drákulou už si z ní opravdu někdo dělá srandu ;-)

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Dále hraje Delroy Lindo. Režéruje Bassam Tariq. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační - Wesley Snipes jako předchozí představitel Bladea

Zdroje: Murphy‘s Multiverse, Blade & The Supernatural News I, II, III, IV, V

Galerie: 5

Blade obsazuje další postavy, možná přijde i Drákula | Fandíme filmu Blade obsazuje další postavy, možná přijde i Drákula | Fandíme filmu Blade obsazuje další postavy, možná přijde i Drákula | Fandíme filmu Blade obsazuje další postavy, možná přijde i Drákula | Fandíme filmu Blade obsazuje další postavy, možná přijde i Drákula | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest