Blade: Chystaný celovečerák se nijak nenechá svazovat komiksy

Blade: Chystaný celovečerák se nijak nenechá svazovat komiksy | Fandíme filmu
New Line Cinema
Režisér nového Bladea prozradil, co je pro něj při přípravě filmu podstatné.

Ve druhé polovině července jsme se dozvěděli, že nové filmové zpracování Bladea zrežíruje režisér Bassam Tariq. Ten později během léta informaci osobně potvrdil v rozhovoru pro The Playlist. Přiznal se, že v to původně vůbec nedoufal a dodal, že se cítí jen jako služebník Mahershali Aliho v hlavní roli a scenáristky Stacy Osei-Kuffour.

Když se rozpovídal o tom, co u Bladea považuje za zásadní, uvedl následující: „Důležité jsou pro mě postavy. Soustředím se na žánr, soustředím se na postavy. Podle mě je skvělé, že [Blade] není tak zaškatulkovaný, jak si lidi zřejmě představují a jak jsem si já sám myslel. Vlastně je docela vzrušující a podle mě svým způsobem neexistuje Bladeův kánon. V některých komiksech se například jmenuje Fred H. Blade, místo Eric Brooks. Bohužel, jednotlivé série nikdy nevydržely příliš dlouho, takže vznikaly zajímavé a vzrušující vlny. Ale můžu ujistit, že postavy jsou pro mě na prvním místě.“

V komiksech je Blade poloviční upír a poprvé se objevil v roce 1973. Obvykle se jeho zrod vysvětluje tak, že jej odrodil upíří porodník, který na malé dítě skrze pokousání matky přenesl upíří schopnosti (dlouhověkost, nadlidská síla…), ale zároveň nemá Blade jejich slabiny, jako je třeba žízeň po krvi.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační - Wesley Snipes jako předchozí představitel Bladea

Zdroj: The Playlist

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest