Blade: Kdy se upíří marvelovka vydá před kamery

Blade: Kdy se upíří marvelovka vydá před kamery | Fandíme filmu
New Line Cinema
Podle první klapky můžeme dobře odhadnout i termín premiéry novinky s Mahershalou Alim.

Studio Marvel oznámilo přípravy Bladea už na Comic-Conu v roce 2019. Zatímco u většiny ostatních projektů, které studio na fanouškovské akci představilo, už známe i termín premiéry, u Bladea byla budoucnost dlouho nejasná. Souviselo to především s dlouhým hledáním režiséra, kdy studio ani představitel hlavní role Mahershala Ali nechtěli nic uspěchat a hledali opravdu toho nejlepšího kandidáta. Tím se nakonec stal Bassam Tariq, jehož angažmá bylo oznámeno letos v červenci. Od té doby se věci daly konečně do pohybu. Už například začal casting, takže natáčení se zjevně blíží.

Kdy přesně k němu dojde? Magazín Production Weekly, který hollywoodské řemeslníky informuje o tom, kdy a kde se mohou hlásit o práci, uvádí, že natáčení začne v americké Atlantě na konci léta 2022. Pokud tomu tak opravdu bude, tak by to dost možná mohlo potvrdit naši starší úvahu, podle které snímek uvidíme v kinech 6. října 2023!

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Dále hraje Delroy Lindo. Režéruje Bassam Tariq. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační - Wesley Snipes jako předchozí představitel Bladea

Zdroj: Production Weekly

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest