Blade nabral první hereckou posilu

Blade nabral první hereckou posilu | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 1 obrázek
A kdy se začne příběh marvelovského zabijáka upírů konečně natáčet?

Marvel oficiálně oznámil nového Bladea na Comic-Conu v létě 2019. Od té doby jsme se toho o snímku dozvěděli naprosté minimum. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour a jako režisér byl najatý Bassam Tariq. Do hlavní role byl už od počátku najatý Mahershala Ali. Ten sám o roli projevil záměr a s prestižním hercem na palubě se studio rozhodlo, že látku nezpracuje jako televizní sérii, ale jako celovečerní film pro kina.

Dlouho se projekt hýbal kupředu jen milimetrovými kroky. Teď to vypadá, že po všech průtazích se koncem léta 2022 začne natáčet. Než se tak stane, začíná produkce pomalu dávat dohromady obsazení snímku. Jako vůbec prvním po Alim byl obsazený Delroy Lindo. Ostřílený veterán na sebe více upozornil díky filmům Spika Lee, jako byly Malcolm X, Hra se smrtí nebo Crooklyn. Následovaly role ve filmech jako Výkupné, Operace: Zlomený šíp, Ďáblův advokát nebo 60 sekund. Po přelomu letopočtu byl nejvýraznější asi v seriálu Dobrý boj. Naposledy byl k vidění v Bratrstvu pěti a v Tím tvrdší je pád.

V tuhle chvíli není známo, jakou roli by měl Delroy v Bladeovi představovat.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační - Wesley Snipes jako předchozí představitel Bladea

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Blade nabral první hereckou posilu | Fandíme filmu Blade nabral první hereckou posilu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest