Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku

Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 7 obrázků
Natáčení je zatím v nedohlednu. Marvel hledá režiséra a scenáristu.

Reboot komiksovky Blade byl oznámen minulý rok v San Diegu na Comic-Conu, přičemž bylo odhaleno, že hlavní roli si střihne talentovaný Mahershala Ali. Rodák z Kalifornie má na kontě nejen dva Oscary za snímky Moonlight a Zelená kniha, ale taktéž zkušenost s marvelovkami, když se objevil na Netflixu v seriálu Marvel's Luke Cage. Filmový Blade se tudíž pyšní charismatickým hlavním hrdinou a v minulosti se šuškalo o tom, že by mohl znovu vtrhnout na plátna kin někdy na podzim 2022. Vzhledem ke koronavirové situaci, zpožděním a odkladům však není tento termín patrně reálný. Navíc projekt postrádá režiséra i scenáristu. Marvel nedávno přiznal, že se snaží pozice obsadit a má v plánu dát šanci talentovanému tvůrci tmavé barvy pleti. Disney se tak snaží dát najevo, že řeči o diverzitě nejsou plané, leč v tuhle chvíli žádné konkrétní jméno neznáme.

K projektu se teď vyjádřil i představitel hlavní role, který uvedl, že po zkušenosti s Lukem Cagem sám zaúkoloval svého agenta, aby zjistil, co chystá Marvel s Bladem. Prý zaslechl, že se studio snaží postavu oživit a chtěl si zkusit i nějakou filmovou marvelovku. Inspiroval jej Wesley Snipes, jenž dle jeho soudu odvedl skvělý výkon a napumpoval Alimu sebevědomí do žil. Navíc měl pocit, že by se na roli mohl dokonale hodit i kvůli fyzické podobnosti se Snipesem. Současně mu látka sedí, neboť oceňuje zejména temnější tón, kterým postava vždy disponovala, obzvláště oproti jiným hrdinům. Tenhle element přišel Alimu vždy nesmírně atraktivní.

Blade je v komiksech poloviční upír, který se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali.

Zdroj: TD, MW

Foto: 20th Century Fox (Alita)

Galerie: 8

Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu Blade: Nový představitel upířího superhrdiny nás láká na temnější komiksovku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest